Es busquen enginyers catalans a la Xina

El Grup de Treball de la Xina del Col·legi ja ha localitzat més de trenta enginyers en empreses catalanes ubicades en aquest país asiàtic. L’objectiu és mantenir l’intercanvi de coneixement.

Un dels objectius del Col·legi és estar al corrent, de manera constant, de la realitat dels enginyers catalans. Per aquest motiu, a finals del 2010 va néixer el Grup de Tre- ball de la Xina.

Impulsat per l’actual degà, Jordi Guix, el Grup duu a terme diverses activitats durant tot l’any per “apropar la Xina al nostre col·lectiu”, afirma l’actual responsable i coordinador, Albert Ferrari. Tant ell com els altres components d’aquest Grup de Treball del Col·legi estan en empreses ubicades a la Xina.

Segons Ferrari:

“Hem aconseguit formar una xarxa de contacte regular. De moment, ja som una trentena. Pot semblar que som pocs, però és complicat saber quants enginyers treballen allà”.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"228","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

CONTACTE GRUP DE TREBALL DE LA XINA
xina@mail.eic.cat


La finalitat principal és mantenir el contacte de manera constant amb els enginyers catalans que treballen i viuen a la Xina. D’aquesta manera, diu Ferrari: “Ens posem al corrent de les novetats i coneixement en les diferents disciplines d’enginyeria i també de la seva vida personal. No és fàcil viure en un país tan diferent de costums i maneres”.

La principal eina de contacte és un newsletter bimensual en el qual es publiquen articles diversos sobre qüestions relacionades amb l’enginyeria i també sobre vivències o experiències dels enginyers. Ara es plantegen convertir la revista en blog i escriure en anglès i xinès perquè es vol donar a conèixer el Col·legi a la Xina i això permetria una millor comunicació.

El Grup de la Xina va creixent i reforçant-se. Enguany, han decidit formar dues delegacions, una a Xangai i una altra a Hong Kong. Segons l’opinió de Ferrari: “Sobretot volem ser útils. De fet, a mesura que ens van coneixent, cada vegada hi ha més empreses que ens demanen consell, per exemple, per introduir productes concrets a la Xina”. També estan mirant d’incorporar enginyers xinesos al Grup.

“Volem ser útils aquí i allà especialment ara que la Xina mira de fer inversions aquí”

 

TEXT Montse P. Creus
FOTO Isabel Marquès

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.