Escollir enginyeria al Saló de l'Ensenyament

Aquesta setmana, un any més es presenta el Saló de l'Ensenyament al Recinte firal de Montjuïc. Des del dijous 13 fins diumenge, estudiants de tota Catalunya visitaran els estands informant-se sobre els diferents graus i ofertes formatives d'universitats com la UPC, l'IQS, la Universitat de Girona o altres centres. Les enginyeries ocupen un espai important al Saló on s'anuncien graus de totes les branques. Els mateixos estudiants s'encarreguen d'informar els interessats i intenten convèncer a les noves generacions d'enginyers a través de les seves experiències.

Les preguntes més freqüents són sobre les assignatures s'hi cursen, les sortides professionals o la qualitat de les escoles d'enginyeria. Aquest any la UPC presenta nous graus com el d'enginyeria elèctrica i sistemes ferroviaris a l'EPSEVG. "Aquesta carrera ofereix als alumnes les atribucions que tenen un enginyer elèctric i alhora obre la porta al món ferroviari" ha explicat a Fulls Pau Garcia, estudiant d'enginyeria elèctrica de la UPC. És una carrera amb moltes sortides i manté les sortides que ja té habitualment la carrera de l'elèctric. El pla d'estudis procura oferir els coneixements de tot el relacionat amb el món ferroviari i mantenir les divulgacions elèctriques.

Un altre dels nous graus introduïts ha estat el d'enginyeria de satèl·lits, que s'impartirà a l'EETAC, al Campus del Baix Llobregat, i que oferirà una formació integral als coneixements, les habilitats i les competències que demana el sector espacial. Els continguts del nou grau, inclouen el disseny i control dels sistemes que formen un vehicle espacial, les comunicacions amb la Terra i entre satèl·lits, la transmissió i el processament de dades i els serveis i les aplicacions de les dades satel·litàries. Aquesta nova titulació és cofinançada per la Generalitat de Catalunya en el marc de l'Estratègia NewSpace de Catalunya, que incorpora actuacions tecnològiques, socials i empresarials orientades a promoure el sector espacial català.

Xavier Ponce, estudiant d'enginyeria aeroespacial, ha declarat que "és un grau que surt en conjunt amb el que la Generalitat està apostant de temes de l'espai". A més, ha explicat que "s'especialitza en el tema de llançament de satèl·lits, que és un àmbit en auge". Sobre l'interès que suscita el grau, els estudiants de l'estand ens han confirmat que els assistents estan preguntant bastant i que porten "un bon ritme".

Una altra novetat és la bioinformàtica, un grau interuniversitari que a partir del curs vinent s'oferirà a preu públic. Impartit íntegrament en anglès, estarà coordinat per la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC i compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. A la UPC, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) també participa en la docència d'aquest grau.
 

image

Al costat de l'estand de la Politècnica trobem un espai reservat pel Centre d'Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITEM), centre adscrit de la UPC. "Tenim aquest espai que ens cedeixen i nosaltres el que fem és fer una activitat tecnològica" ha explicat a Fulls d'Enginyeria Marc Borràs, CRM del centre. L'espai de l'aula de tecnologia multimèdia ha servit per presentar un videojoc de realitat mixta, Ghost Hunters XR, que han fet conjuntament amb estudiants i professors del CITEM.

Altres universitats presenten graus especialitzats en enginyeria, com l'IQS, que ofereix el grau d'enginyeria química i el d'enginyeria en tecnologies industrials. Laia Isart, estudiant del centre, ha parlat sobre com "les dues carreres ofereixen moltes sortides gràcies a les pràctiques i hi ha molts alumnis que han creat empreses, start-ups...". Isart, que estudia enginyeria química, ha afegit que "hi ha un gran enfocament cap als laboratoris, que és un dels punts forts, a part de les pràctiques, els contactes i el prestigi". Als estudiants, Isart els diria que el centre ofereix un grau d'enginyeria on disposes d'aquesta dualitat i marge per redirigir el teu futur acadèmic en qualsevol moment. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.