Espanya bat el seu propi rècord de producció d'energia eòlica diària

El passat dimecres 23 de gener, Espanya va batre el seu propi rècord diari d'energia eòlica produïda, superant la producció de la nuclear i la del carbó.

Espanya ha estat pionera en energies renovables, des de les plaques solars fins als aerogeneradors amb l'energia eòlica. Les dades d'aquesta producció d'energia són registrades per la companyia Xarxa Elèctrica Espanyola, la qual va informar el passat dia 23 de gener de que aquell mateix dia es batia el rècord de producció diària, amb un total de 367.697 MWh. Segons aquestes mateixes dades, aquesta xifra registrada va suposar un increment del 0,6 respecte a l'altre pic més alt anotat, que es va produir el 16 de febrer de 2016, dia en què els aerogeneradors del sistema elèctric peninsular van generar 365.384 MWh.

Així doncs, aquesta nova dada de generació eòlica va suposar el 43,2% del total de la producció elèctrica del sistema espanyol en la jornada del 23 de gener, superant a la nuclear (17,7%) i al carbó (12,8%). La xifra de 367 MWh també va ser la més elevada de tota Europa en aquest mateix dia. Segons informa l’associació WindEurope, la producció d’energia eòlica espanyola d’aquest dia va ser la més alta, seguida d'Alemanya amb 162 MWh i Portugal amb 103 MWh.

Encara que aquestes produccions tenen significats diferents en els seus respectius sistemes, ja que mentre que per als alemanys aquesta producció significa només el 10% de la demanda elèctrica, per al tercer de la llista, Portugal, l'eòlica va cobrir bona part de les seves necessitats elèctriques amb el 61% de la demanda.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.