ETSEIB Motorsport triomfa a la Formula Student

La competició actualment compta amb 14 proves arreu del món i consta de tres categories: Formula Student Combustion, Formula Student Electric i, com a novetat d’enguany, Formula Student Driverless.

El CAT10e és el desè cotxe fet per l’ETSEIB Motorsport, i el sisè elèctric. Els èxits aconseguits en les darreres temporades els han permès estar cada cop més a prop dels equips punters i la primera posició a la Formula Student Czech Republic 2016 va convertir l’ETSEIB Motorsport en el primer equip de l’estat espanyol capaç de guanyar una competició de Formula Student.

Durant la passada temporada, l’equip va redissenyar el cotxe amb l’objectiu de fer-lo més ràpid i fiable: reducció del 10% del pes,  millores en la refrigeració de les bateries per poder treure el màxim rendiment de la unitat de potència,  electrònica redissenyada que, per primera vegada, incorpora un BMS (Battery Management System) desenvolupat pel mateix equip, augment de la rigidesa del monocasc de fibra de carboni, aerodinàmica més eficient, un nou sistema de direcció. I una configuració de motor-inversor optimitzada que permet obtenir el màxim dels 80 kW de potència limitats per normativa i permeten al vehicle accelerar de 0 a 100 km/h en 3 segons.

A la Formula Student Austria, competint contra els millors equips del món, el CAT10e va mostrar el seu gran potencial, i va completar totes les proves amb èxit. Cal destacar la 1a posició aconseguida en el Cost Report, la prova que avalua l’anàlisi dels processos de fabricació utilitzats per construir el vehicle. I la  9a posició en la classificació general.

A la Formula Student Germany, la competició amb més renom a escala mundial, l’equip de Barcelona va aconseguir pujar dos cops al podi: de nou,  una 1a posició al Cost Report i també es va guanyar el ‘Best Prepared Car for Scrutineering Special Award’. L’equip va concloure la seva participació a Formula Student Germany en el 7è lloc en la classificació general, el millor resultat mai aconseguit per un equip espanyol.

Una setmana més tard, a la formula Student Spain, al Circuit de Barcelona-Catalunya, l’equip va tancar la temporada seguint la mateixa bona dinàmica: 2n lloc al Cost Report, 3r lloc a la presentació del Business Plan, 9è lloc a la classificació general  i  Premi al millor equip de l’estat espanyol.

El CAT10e ha reflectit la bona feina feta al llarg de la temporada i ha aconseguit l’objectiu d’acabar entre els 10 primers a totes les competicions. A hores d’ara, l’equip ha estat renovat de cara la següent temporada i està treballant amb tota la il·lusió i energia en el disseny del CAT11e.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.