Exposició CCCB, IA: intel·ligència artificial

Quina és la història de la intel·ligència artificial? Com s’està utilitzant? Quins valors ètics hi ha al darrere? Si la intel·ligència artificial crea una obra artística, qui és l’autor? Hi ha biaixos en l'ús dels algoritmes? Aquests són alguns dels temes que es plantegen a l'exposició 'IA: intel·ligència artificial" inaugurada al CCCB aquesta setmana.

ia
Maria CHOIR per Maria Arnal en col·laboració amb Ivan Paz, Lina Bautista, JP Bonino, Maria Cristina Marinescu, Quim Moré i Maite Melero
Instal·lació interactiva, 2023
Creador de les imatges: JP Bonino.

El funcionament de la IA es basa en la comprensió del món que ens envolta a través dels números. L’exposició acull un seguit d’experts i artistes en la matèria, com ara Robert del Naja i Anna Ridler, perquè guiïn i il·luminin el visitant amb diferents punts de vista i experiències. En tot el recinte hi ha 25 instal·lacions artístiques interactives, que mostren, per exemple, com es pot reproduir l’olor de la fruita d’un arbre extingit o una cançó amb la veu generada per la IA.

La IA ha de tenir un reglament ètic? Necessitem lleis per regular-la? Quina és la responsabilitat de les persones que programen o utilitzen la IA? Les preguntes al voltant de la IA no s'acaben però algunes s'intenten resoldre en aquesta mostra que es podrà veure fins 17 de març de 2024. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.