Facebook confirma que llançarà el seu propi satèl·lit per a la difusió d'Internet

El projecte s’anomena Facebook Athena i està pensat per difondre Internet a través d’una xarxa de satèl·lits que es mouran en l’anomenada òrbita baixa de la Terra, és a dir, a una altitud que varia entre els 160 i els 2.000 quilòmetres.

El projecte ha sortit a la llum gràcies a investigacions de la revista Wired confirmades, parcialment, per Facebook tot i que la companyia de Mark Zuckerberg no n’hagi donat, per ara, més detalls. De fet, Facebook ja fa temps que treballa amb la idea de facilitar la connexió a Internet a les regions més pobres i remotes del planeta per tal d’augmentar, també, en nombre de nous usuaris potencials. 

Mentre que els satèl·lits tradicionals de banda ampla requereixen de temps de latència elevats, perquè orbiten al voltant de la Terra a uns 35.400 quilòmetres de distància, els satèl·lits d'òrbita baixa poden proporcionar un servei molt millor. Per contra, els satèl·lits petits que orbiten molt més a prop de la Terra necessiten una xarxa més densa per funcionar i garantir una connexió prou estable i ràpida. 

És previst que Facebook llanci l’Athena a primers de 2019. La companyia de Zuckerberg, però, no és la primera interessada en aquest tipus de projectes. SpaceX, fundada pel creador de Tesla, Elon Musk, també hi està treballant, així com OneWeb, subsidiària del gegant japonès SoftBank.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.