Física, Einstein, STEAM i Tibidabo

Estudiants del grau en Enginyeria Física de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) col·laboren aquest setembre en el desenvolupament de ‘El Mes de la Física’, una iniciativa conjunta de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i el Parc d’atraccions del Tibidabo per divulgar la física i commemorar, a més, el centenari de la visita del físic Albert Einstein a Barcelona. Einstein va ser a la capital catalana el 1923 i va pujar fins al cim del Tibidabo per gaudir de les vistes de la ciutat. Activitats divulgatives, experiments i espectacles amb la física com a protagonista retran homenatge a la trajectòria del cèlebre científic, reconegut amb el Premi Nobel l’any 1921.

subscriute

 

Einstein repeteix la visita

La commemoració comença aquest dissabte. Albert Einstein tornarà a pujar al Tibidabo, aquest cop amb el funicular Cuca de Llum per pujar fins al cim de la muntanya. En companyia de les Mascotes del Tibidabo, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a les activitats amb una gran festa plena de música i sorpreses.

Experiments en QR

Quant temps triga el vaixell Piratta a anar de banda a banda? Quina velocitat agafa el tren del Tibidabo Express? Quina durada té una volta lenta i una de ràpida de l’Avió? Aquests són alguns dels reptes que es trobaran els visitants del Tibidabo a través de codis QR. Amb el suport d’estudiants del Grau d’Enginyeria Física de la UPC, petits i grans hauran de superar diferents proves per investigar. Una vegada fets els càlculs, el públic visitant haurà d’introduir els resultats a la web del Mes de la Física i demanar als voluntaris d’Enginyeria Física que s’empleni el seu Passaport Científic amb un segell. Un cop completat es convertiran en científiques i científics oficials de l’equip de la Mascota BI del Tibidabo.

Els codis QR romandran permanentment a les atraccions més enllà del Mes de la Física, de manera que, d’ara endavant, els nens i nenes que visitin el Parc podran completar aquestes proves amb l’ajut dels seus acompanyants.

Scape Room a la CreaTibi

Els visitants del Tibidabo durant el pont de la Mercè, del 23 al 25 de setembre, també podrà gaudir d’un escape room en diferents sessions. La sala CreaTibi Robotics es convertirà en un laboratori de física de principis del segle XXI, on caldrà superar diferents proves que donaran a conèixer el paper que van jugar les dones científiques en el desenvolupament i aplicació de la teoria de la relativitat.

A banda d’aquestes iniciatives, el públic assistent podrà endinsar-se encara més en la ciència a través de dos espectacles: “Les tres neurones”, una proposta de la companyia Open Brains que ensenyarà de manera lúdica com funciona el sistema nerviós humà i “MateMusiC: els secrets de la corda”, un espectacle participatiu fruit de la col·laboració de la banda Moby Dixie i científics de la UPC que mostrarà com la música està basada en matemàtiques. 

La primera edició d“El Mes de la Física” és una iniciativa que es posa en marxa en el marc de l’aliança que mantenen B:SM i la UPC per treballar conjuntament en la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques entre les noves generacions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.