Fluidra augmenta un 9% les vendes el 2022

Fluidra ha tancat el 2022 amb unes vendes de 2.389 MEUR, un 9% més que el 2021, tot i que els beneficis han caigut un 20%. L'empresa ha acabat l’any amb un EBITDA de 512 MEUR i ha aconseguit així els objectius fixats a l’octubre. Les vendes han crescut impulsades per preu, adquisicions i moneda, que han compensat els volums inferiors. El marge brut s’ha vist afectat per la inflació i el mix de producte. No obstant, els increments de preu aplicats fins al moment, estan contribuint a la recuperació del marge brut de la companyia a mesura que avança el 2023. 

Objectius per al 2023

Després d’un període de fort creixement, el sector comença a tornar a la normalitat i la companyia preveu que el primer semestre es vegi afectat per la correcció d’inventari. En el conjunt de l’any, Fluidra espera unes vendes d’entre 2.000 i 2.200 MEUR, un EBITDA d’entre 410 i 480 MEUR i un Benefici de Caixa Net per Acció, d’entre 0,95 i 1,25 euros.

Segons Eloi Planes, president executiu de Fluidra, l’entorn macroeconòmic “continua incert” i tot i esperar menys volum de negoci el 2023 “per la normalització del sector”, recalca que Fluidra és una companyia “estructuralment més forta”. Planes destaca que s’ha ampliat la cartera de productes a Amèrica del Nord, s’ha expandit la xarxa de distribució a Europa i s’ha millorat l’oferta de piscina comercial. A més, tal com afegeix Planes, estan treballant per convertir-se en una organització “més eficaç i eficient”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.