Fòrums: l’oportunitat d’inici del món laboral pels estudiants d’Enginyeria

El Col·legi d’Enginyers i altres centres aprofiten els Fòrums per relacionar estudiants i empreses del sector.

Març és, per excel·lència, el mes dels fòrum d’ocupació a la major part de les universitats catalanes. El 6,7,8 de març es va celebrar la 28a edició del Fòrum de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona. També, al llarg de la mateixa setmana van tenir lloc els fòrums de l’Institut Químic de Sarrià i de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrials, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. Tots ells amb el mateix objectiu: simplificar la connexió entre estudiant i empresa.

Durant la celebració dels diferents fòrums, organitzat en col·laboració amb la Mútua d’enginyers i Caixa Enginyers, es van realitzar diversos sorteig, com cada any. El COEIC va sortejar un rellotge esportiu. L’estudiant de l'ETSEIB Meritxell Mora i l'estudiant de l’ESEIAAT Roger Fraixedas van ser els premiats. Per part de la Mútua d'Enginyers també es van repartir 6 borses d’estudis de 300€, i la Caixa d'Enginyers va sortejar una Go-Pro. 

L’IQS, a més d’oferir la presència d’empreses en estands on els alumnes podien contactar directament amb els responsables de selecció, també va organitzar sessions individuals amb cadascuna de les empreses. Per altre banda, el Fòrum, també és una oportunitat per a que els alumnes puguin entregar personalment el seu CV si l’empresa ho demana.

El Fòrum de l’ETSEIB està organitzat pels estudiants i va dirigit als mateixos alumnes que es troben al darrer any, principalment,  i als estudiants de Màster. Es tracta d’un esdeveniment empresarial que va tenir lloc a la mateixa escola. D’aquesta manera, les empreses tenen la possibilitat d’acostar-se als alumnes, interessats a conèixer de prop l’empresa i el seu funcionament.

La XII edició del Fòrum d’empreses ESEIAAT ha inclòs com a novetat l’espai DemoDay Emprèn, dirigit als estudiants dels centres del campus de Terrassa  per tal d’oferir-los l’assessorament al procés de transformació d’una idea de negoci en la llavor d’una empresa viable. També han organitzat conferències de diverses sessions individuals de presentació d’empreses, a més dels estands on empreses i estudiants podien donar-se a conèixer.

SOCIS ESCOLARS, EL PRIMER PAS

Els alumnes de qualsevol grau d’enginyeria que tinguin aprovats el 50% dels crèdits totals i els estudiants de qualsevol màster d’enginyeria ja poder fer-ser socis escolars del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i iniciar així el camí cap al món laboral. Gràcies a la celebració d'aquestes trobades entre alumnes i empreses, el Col·legi d'Enginyers Industrial de Catalunya va donar d'alta 52 nous socis de l’ESEIAAT, 20 nous socis de l’IQS, i 231 nous socis de l’ETSEIB.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.