Fractus, la startup creadora de les antenes fractals dels smartphones, visita l’IQS Tech Factory

Rubén Bonet, CEO i Co-fundador de Fractus, l’empresa pionera en la creació d’ antenes fractals per a telèfons mòbils, va visitar aquest 15 de març, l’IQS Tech Factory, el centre d’emprenedoria de l’IQS, en el marc d’una nova Tech Experience. Bonet va repassar a través d’una entrevista amb el director del centre, l’Oriol Pascual, la seva trajectòria professional com a CEO i Co-fundador de la companyia tecnològica que va crear juntament amb el seu soci, Carlos Puente.

Fractus naixia inicialment l’any 1999 com la primera spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), després d’un període d’investigació i desenvolupament de la tecnologia d’antenes. Va ser aquell mateix any quan els dos socis van decidir portar-la al mercat i van patentar la primera antena fractal del món, una creació que a dia d’avui, ha convertit la companyia en líder mundial de la industria dels telèfons mòbils amb més de 120 patents als Estats Units, Europa i Àsia.

L’empresa és pionera en la creació de la tecnologia de l’antena basada en la geometria, que ha permès fer desaparèixer les antenes externes dels dispositius mòbil i substituir-les per internes amb una important reducció de la seva mida. Aquesta enginyeria també ha suposat una millora en la seva potencia, permetent a smartphones i tablets, connectar-se simultàniament a varies bandes, com per exemple, 3G, Wi-Fi o Bluetooth.

Actualment Fractus obté els seus ingressos dels acords de llicència signats amb companyies com Samsung, LG o Motorola, entre d’altres, així com de la fabricació d’antenes. La primera aposta de l’empresa va ser desenvolupar un negoci tradicional basat en un hardware. “Durant la seva trajectòria, Fractus mai ha deixat de fabricar, ja que és una de les seves bases d’innovació i contacte directe amb els clients”, va afirmar Rubén Bonet durant la Tech Experience. Més tard la companyia va decidir optar també pel model de llicències i cobrar-ne royalties. En aquell moment ja havien sorgit fabricants de telèfons mòbils que havien utilitzat la tecnologia sense llicència, com va ser el cas de Samsung. Fractus va decidir demandar la companyia per ús il·lícit i va sortir guanyadora del judici, que va tenir lloc a Texas (Estats Units). Rubén Bonet va apuntar durant la Tech Experience del passat 15 de març, que l’objectiu de Fractus es continuar treballant en el model de llicències i fabricació, i obrir-se camí a noves industries, com la dels wearables o Internet of Things.

L’IQS Tech Factory promou l’emprenedoria industrial

L'any 2015 naixia l’IQS Tech Factory, el centre d’activitat emprenedora de l’IQS, i l’únic centre d'emprenedoria industrial de l’Estat. Des de la seva creació l’organització treballa per contribuir al desenvolupament industrial convertint tecnologies disruptives en oportunitats de negoci, sent així, un generador d'indústries transformadores d'alt valor afegit.

L’IQS Tech Factory promou l'emprenedoria i proporciona suport a tots aquells emprenedors que decideixen crear empreses tecnològiques prometedores. El centre ofereix actualment suport a un total de 19 startups en aspectes com: la definició del model de negoci, l'accés a finançament públic i privat, l'estratègia de creixement, la connexió amb la indústria o l'assignació de mentors amb experiència empresarial. Aquestes han generat durant el passat 2016, més de 110 llocs de treball i han mobilitzat 12,4 milions d’euros.

Per tal de continuar impulsant l’emprenedoria de caràcter industrial, el centre organitza mensualment les Tech Experiences, esdeveniments que tenen com a objectiu donar a conèixer les experiències i els casos d’èxits d’emprenedors i d’actors destacats de l’ecosistema emprenedor.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.