Gas Natural Fenosa llança el primer sistema de transferència de GNL flotant universal del món

Gas Natural Fenosa, en línia amb la seva ferma aposta per la innovació, ha desenvolupat un sistema únic al món per a la transferència de GNL (gas natural liquat). Aquesta infraestructura és un sistema flotant, reconegut amb diferents patents i en exclusivitat, consistent en una plataforma que disposa d’un sistema d’unió compatible amb qualsevol tipus de vaixell metaner. Una vegada connectat al vaixell, el GNL és transferit a terra, de manera segura i eficient, a través d’unes mànegues criogèniques flotants. 

Tant el sistema d’unió que s’ha aplicat de manera deslocalitzada per primera vegada al món com les mànegues criogèniques flotants constitueixen dues fites que evidencien l’aspecte innovador de la plataforma. La infraestructura, implementada en col·laboració amb el tecnòleg noruec Connect LNG, ha estat dissenyada i fabricada en un temps rècord, a penes sis mesos, a una drassana de Brevik (Noruega) des d’on ha estat remolcada fins a la localitat noruega d’Herøya, on es va realitzar la primera operació de descàrrega amb èxit absolut, la qual cosa ha demostrat la seva funcionalitat, versatilitat i ràpida posada en servei.

Aquest sistema, denominat DirectLink LNG, fruit de l’anàlisi de les necessitats del mercat, permet la descàrrega de gas natural liquat de vaixell a terra sense que hi calguin costoses infraestructures fi xes (port i pantalà, per exemple) i amb un impacte mediambiental mínim. Així doncs, es dona resposta a la necessitat d’aquells clients que requereixen subministrament de gas natural en ubicacions on avui dia no és econòmica o mediambientalment viable, fent possible que aquesta energia arribi a llocs remots o de difícil accés i facilitant l’obertura de nous mercats. Aquesta solució no requereix cap tipus de modificació en els vaixells metaners existents i permet reduir els temps d’accés a l’energia en el mercat i per als destinataris.

Aquesta aposta de Gas natural fenosa és pionera al món i suposa disposar d’un element únic i diferenciador al sector, que permetrà un ràpid desenvolupament en el subministrament de GNL a petita i mitjana escala, ja que proporciona als usuaris finals l’accés a una font d’energia econòmica, segura i respectuosa amb el medi ambient. El sistema flotant, en combinació amb les infraestructures en sòl (que completen la solució DirectLink LNG), és una solució flexible, escalable i que permetrà satisfer les demandes presents i futures de clients.

“Comencem amb una idea innovadora, convertida en una realitat en temps rècord. Avui és una solució única que ens permetrà revolucionar el mercat de petita i mitjana escala del gas natural liquat els propers anys i en l’àmbit mundial, una solució integral impulsada en exclusiva per Gas Natural Fenosa amb una infinitat de possibilitats”, afirma José Miguel Moreno Blanes, director del projecte a Gas Natural Fenosa.

Sobre Gas Natural Fenosa 

Gas natural fenosa és una multinacional líder en el sector de l’energia, pionera en la integració del gas i l’electricitat i present a més de 30 països. El grup presta serveis a prop de 22 milions de clients a cinc con-tinents i opera una capacitat instal·lada de generació d’electricitat de 15,5 GW amb un mix de tecnologies diversificat.

FONT: Sala de Premsa de Gas Natural Fenosa
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.