Girona premia el projecte de reutilització d’ampolles Empordà Circular

Empordà Circular, un projecte que promou la reutilització d’ampolles de vidre i cava, a la compara de l’Alt Empordà, s’ha endut la segona edició del premi Transició Energètica de Girona 2024, que atorga la Demarcació de Girona d’Enginyers Industrials de Catalunya i que està dotat amb 6.000 euros. Darrere de la iniciativa, que promou un cicle sostenible a la indústria vinícola a través d’un procés meticulós de neteja i esterilització, hi ha l’enginyer industrial Nicolas F. Masset i l’enginyer forestal Xavier Salort.

subscriute

Masset i Salort expliquen que la idea d’Empordà Circular va sortir de la seva passió per l’emprenedoria i el compromís per millorar les seves comarques. Gràcies a la seva expertesa tècnica i a una visió innovadora per afrontar els reptes, han tirat endavant el projecte. “Haver rebut el premi no només posa en valor els esforços d’Empordà Circular, sinó que reflecteix el creixent suport de la societat i les institucions envers iniciatives que prioritzen la sostenibilitat i la innovació en el territori”, reconeixen els dos enginyers al seu blog. Per Masset i Salort, el reconeixement els motiva a continuar treballant per desenvolupar solucions energètiques “més eficients i responsables” i així, contribuir a una “transició energètica real que beneficiï les generacions futures”.

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, va destacar que fer valer els projectes que enginyers i enginyeres industrials desenvolupen amb aquest objectiu és “la millor manera d’abordar la transició energètica” i recorda que “moltes vegades és una feina que queda en segon pla i no està ben valorada”. Per la seva banda, Joaquim Reda, president de la Demarcació de Girona va recalcar que la resiliència és una de les característiques de la professió. “Constantment ens enfrontem a problemes als quals hem de donar resposta”, diu Reda.

girona

 

Premis a TFM d’enginyeria industrial

L’acte de lliurament del premi de Transició Energètica també ha estat el marc per lliurar els premis als millors treballs finals d’enginyeria de la Universitat de Girona, uns guardons que van ser pel graduat en Enginyeria en Tecnologies Industrials, Martí Ametller, pel seu treball de final de grau “Optimització de línies de producció manufactureres”, amb un valor de 1.200 €. Albert Ferrer Hernández també va rebre un premi valorat en 1.800 € pel seu treball final de Màster d’Enginyeria Industrial “Disseny i dimensionament del sistema de d’un sistema d’avaluació i control d’un magatzem”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.