GPAINNOVA i Open Cosmos arriben a un acord per fabricar nanosatèl·lits

GPAINNOVA, plataforma tecnològica catalana dedicada a proposar solucions per l'acabament de superfícies, ha arribat a un acord de col·laboració amb Open Cosmos, companyia espacial enfocada en el procés de disseny, desenvolupament i producció de satèl·lits.

El pla de les dues companyies és establir conjuntament un laboratori equipat amb l'última tecnologia amb l'objectiu de fabricar satèl·lits d'última generació. A més, es busca treballar a pròxims projectes relacionats amb el desenvolupament de ciència i tecnologia en un espai compartit on generar sinergies entre professionals. 

Durant l'anunci d'aquest acord Open Cosmos ha manifestat la seva intenció d'ampliar el finançament a Catalunya, el que significaria la inversió de deu milions d'euros a Barcelona i la creació de cinquanta llocs de treball d'alta qualificació directes i més de cent cinquanta indirectes. Pau Sarsanedas, CEO i cofundador de GPAINNOVA, afirma que l'essència de l'empresa és "participar en projectes de molta rellevància". A més, declara: "l'àmbit aeroespacial ens obre tot un ventall de possibilitats". El fundador d'Open Cosmos, Rafael Jordá, coincideix amb Sarsanedas i espera que el pla d'inversions de la seva organització a Barcelona "catalitzin el creixement de tot l'ecosistema amb ambiciosos projectes tractors que impulsin tot el teixit industrial i tecnològic".

El satèl·lit, Menut 

Les instal·lacions de GPAINNOVA i Open Cosmos han resguardat el satèl·lit Menut, el primer satèl·lit d’observació terrestre de l’estratègia NewSpace de Catalunya. Aquest ha estat impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Open Cosmos s'ha encarregat de dissenyar i fabricar l'aparell, que també operarà quan es produeixi el seu llançament. Menut ja ha abandonat les instal·lacions catalanes per ser integrat al coet de SpaceX, que s'espera que sigui llançat el 6 de desembre des del centre espacial John F. Kennedy a Cap Canaveral, als Estats Units.

GPAINNOVA i Open Cosmos

GPAINNOVA és un grup d'empreses tecnològiques creat a Barcelona el 2013 dedicats a diferents àmbits. S'enfoquen en maquinària per al tractament de superfícies metàl·liques, amb les marques DLyte i MURUA; robòtica marina, amb SEABOTS; dispositius mèdics, amb GPAMEDICAL, i electrònica de potència, amb POWER INNOTECH. D'altra banda, el servei d'Open Cosmos permet buscar solucions a problemàtiques globals relacionades amb la sostenibilitat, l'economia i la seguretat, a més de proporcionar serveis de telecomunicacions i impulsar el desenvolupament en la investigació espacial, a través de missions satel·litàries.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.