Gràfiques Salaet, Deima Ingenieros i Lligats Metàl·lics, premis Indústria 4.0

Amb el projecte ‘Del final de línia a la transformació digital’, Gràfiques Salaet ha guanyat el Premi Indústria 4.0 que atorga la Comissió Inter col·legial amb el mateix nom i amb membres del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació i de l'AIQS.

El jurat ha valorat que Gràfiques Salaet ha implantat solucions d’indústria 4.0, tot mostrant que la transformació digital permet encadenar objectius “pas a pas”. Alhora, s’ha valorat que els projectes 4.0 es potencien amb l’aplicació de múltiples tecnologies. L’empresa ha aposat per l’automatització i la robotització en un final de línia de fabricació de safates per a la indústria alimentària incorporant també la visió artificial.

Elena Salaet, CEO de la companyia, ha recollit molt agraïda el reconeixement “a la feina feta d’anys treballant amb les noves tecnologies”. En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Salaet  ha destacat la voluntat de la l’empresa a treballar per la millora de la qualitat i el servei dels clients, fent èmfasi al treball per a la indústria alimentària.

El jurat ha decidit també atorgar un primer accèssit a ‘La digitalització com a arma competitiva’ de l’empresa Deima Ingenieros. S’ha tingut en compte que el projecte ha permès posicionar l’empresa en mercats internacionals d’alta exigència i, alhora, demostrar que al país hi ha capacitat “per desenvolupar i proveir tecnologia, no només per implantar-la”.

Jordi López, gerent de Deima Ingenieros, ha explicat que l’empresa ja ha tingut sempre cert nivell d’emprenedoria que ara els està permetent “continuar al mercat i transformar l’empresa al màxim”. Per això, ha afegit, estan “contents i orgullosos” que se’ls puguin reconèixer aquestes posicions. En el cas de Deima, han apostat per fer un canvi en processos interns, també de cultura i educació dels propis clients, per poder accedir a la digitalització de l’empresa. De moment, ha dit López, els clients ho reben molt bé.

El segon accèssit ha anat en mans de Lligats Metàl·lics amb el projecte ‘La IA com a palanca per al canvi cultural’, un projecte que ha mostrat que les dades i les dades de qualitat són la base de la transformació digital però que el valor es troba en passar de la dada a la informació. Ha ajudat, també, ha considerat el jurat, a demostrar que trencar les sitges d’informació provoca un canvi cultural. De fet, Manuel Sabat, ha explicat, després de recollir el guardó que valora “com un reconeixement a la feina d’anys”, tot i tenir sistemes robotitzats i automatitzats encara eren indústria 3.0 perquè tenien “nínxols d’informació i informació segregada”. Precisament aquest ha estat el projecte que els ha fet “donar la volta” al sistema de producció.

El lliurament dels premis Indústria 4.0 ha estat el colofó final del VII Fòrum Indústria 4.0 que ha tingut lloc aquest divendres a l’Espai Endesa, amb uns 150 assistents que han aprofitat la jornada per fer networking i posar-se al dia de les novetats del sector industrial més avançat.

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.