GrausTIC reuneix a més de 1.200 professionals de les tecnologies de la informació i la comunicació a la Diada de les TIC de Catalunya

L’èxit de la primera Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Catalunya s’ha fet evident amb la presència de més de 1.200 professionals del sector de les TIC. “Societat Digital: la indústria es reinventa” ha sigut el títol d’aquesta trobada celebrada al Cosmo Caixa de Barcelona i en la que hi han participat una cinquantena d’experts. Dani Pujol, president de GrausTIC ha destacat que “el sector tecnològic, no només pot influir en la recuperació econòmica, sinó que és una peça clau en la recuperació econòmica de tots els sectors sense excepció”. La Revolució digital, la ciberseguretat i la intel·ligència artifical, han sigut alguns dels temes destacats a les cinc taules de debat organitzades.

La Diada de les TIC de Catalunya ha esdevingut un espai de reflexió i debat, on empreses i professionals han posat sobre la taula els reptes actuals del sector. El president de GrausTIC ha animat al col·lectiu a fomentar els usos i les aplicacions de les tecnologies de la informació i la comunicació: “la por al canvi és un dels principals inconvenients per la tecnologia. Els reptes són molts i el canvi és continuat, però el què cal tenir en compte és que les TIC és un sector estratègic". Durant l’acte inaugural, el president de GrausTIC ha explicat que “ens trobem vivint una revolución industrial digital, que està tenint els mateixos impactes que va tenir la Revolució Industrial en el seu moment” i ha mostrat la seva preocupació per la falta de professionals TIC i la pèrdua de coneixement del col·lectiu, sobretot dels professionals majors de 50 anys.

CONSTRUIR EL FUTUR DIGITAL

Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que “esdeveniments com aquests són imprescindibles per un sector clau, com el de les TIC”, i ha afegit que “Barcelona ha d’esdevenir un dels HUB internacionals més importants i que cal entendre la tecnologia com un servei a la gent, i una eina per enfortir les Pimes i els emprenedors”. Per la seva banda, David Quirós, regidor de Cultura i Innovació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ha aprofitat per llançar una pregunta a l’auditori: “serem capaços de crear un nou ecosistema per formar els professionals del futur?”, i Martin Lineros director general de la fundació.cat i president del Col·legi d’Informàtics de Catalunya, ha afegit que “la xarxa ens ha donat el fonament per poder desenvolupar la nova societat del coneixement".

Durant la conferència inaugural, Joan Giró, president del Consell Assessor de GrausTIC ha presentat els creadors de la start-up SHARGE, guanyadora de l’Audi Creativity Challenge i creadors d’una aplicació que permet als conductors de cotxes elèctrics accedir a punts de recarrega privats. David Andrés, CEO and Co-founder de Sharge, s’ha dirigit al assistents per explicar que “tenim la sort de viure la Quarta Revolució Industrial. Venen molts canvis i no només tenim la sort de viure’ls sinó que també tenim la responsabilitat de saber adaptar-nos”. Durant la seva intervenció ha afirmat que “l’educació és l’arma més poderosa del món, i la programació, la comunicació i el treball en equip, són aspectes fonamentals”. Elsa Rodriguez, CDO de Sharge, ha afirmat que “a Barcelona tenim el talent suficient per tenir el nou Sillicon Valley”, i Alex Sicart, CTO de Sharge, ha demostrat el seu entusiasme per dibuixar el sector de les TIC, i ha recalcat que “l’educació és un gran repte, i els estudiants han de ser els seus propis guies. Les universitat han de deixar què decidim què volem aprendre”.

Pep Plaza, actor i humorista ha conduït la segona part de l’acte, protagonitzada per una conferècia magistral en què hi ha participat Pedro Pablo Pérez Garcia, Chief Executive Officer d’Eleven Paths, i Josep Ramon Ferrer, Institutional Business Development Director de Doxa Innova & Smart I vicepresident de GrausTIC. “El món digital ho està canviant tot, malgrat els riscos digitals”. Hi ha més de 3.200 milions d’usuaris d’Internet i més del 93% de les empreses fan servir el núvol però en paral·lel apareixen amenaces com la seguretat de les dades dels usuaris, perills de seguretat al núvol o altres vulnerabilitats que afecten a tots els actors del món digital i a tots els àmbits de la societat. “A dia d’avui falten milions de professionals per lluitar contra les amenacs tecnològiques”, ha afirmat Pedro Pablo Pérez Garcia.

Mariona Sanz, directora empresarial d’ACCIÓ ha volgut tancar l’acte recordant que “estem al costat de les empreses, acompanyant-les en aquesta transformació digital, ja que comporta un canvi de paradigma”.

ELS DEBATS DEL SECTOR

Les professions digitals prenen cada cop més protagonisme dins les empreses, que intenten per tot els mitjans retenir tot aquest talent. Web, xarxes i plataformes necessiten nodrir-se de contingut de qualitat, és per això que els professionals relacionats amb la creació de continguts i l’anàlisi de dades escalen posicions en la demanda del mercat. Les noves formes de fer negocis, les innovadores tendències en publicitat i màrqueting i els nous hàbits de consum dibuixen un escenari on les xarxes socials juguen un paper important a l’hora d’atraure clients, on les organitzacions han de fer front a nous reptes, on la figura del consumidor digital fa replantejar tots els paradigmes establerts i on es materialitzen negocis del futur.

La revolució digital mundial en la que ens trobem immersos, i l’ús intensiu de les telecomunicacions i la informàtica ha provocat que la ciberseguretat sigui una peça clau i imprescindible per poder protegir les dades de les persones. La digitalització i l’ús massiu de dispositius connectats han fet aparèixer nous reptes i noves amenaces. A això, cal sumar-li el fet que el Reglament General de Protecció de Dades imposat per la Unió Europea, que entrarà en vigor el 25 de miag de 2018, obligarà a les empreses a incorporar 350.000 professionals experts en ciberseguretat.

PREMIS EXCEL·LÈNCIA 2017

La Diada de les TIC de Catalunya també ha estat l’escenari dels Premis Excel·lència 2017, amb què GrausTIC ha distingit a professionals, empreses e institucions de Catalunya que promouen l’us de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l’esforç exportador i la responsabilitat social. Un jurat format per empresaris i professionals del sector dels diferents àmbits de les TIC ha sigut l’encarregat d’adjudicar els diferents premis.

El Premi a l’Excel·lència a la Comunicació i Divulgació de les TIC, pel seu esforç comunicador i/o divulgador de les tecnologies de la informació i la comunicació, ha recaigut sobre Catalunya Ràdio. Emili Rousaud, vicepresident de PIMEC i Joan Cervera, director general de Xarxa Oberta de Catalunya, han fet l’entrega del guardó a Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Xantal Llavina, directora i presentadora del programa “Revolució 4.0”.

El Premi Excel·lència Empresarial a la Innovació Digital ha sigut per Planeta Formación y Universidades, per haver establert el seu model de negoci basant-se en productes o plataformes digitals a través d’una idea innovadora. Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ i Josep Ramon Ferrer, vicepresident de GrausTIC i Institucional Business Development Director de Doxa Innova & Smart han fet l’entrega del premi. En aquesta mateixa categoria s’ha atorgat un accèssit a l’empresa SII Concatel. Ha recollit el guardó a Joan Carrillo, director general de SII Concatel.

El Premi Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC ha sigut per l’empresa CISCO. Ha recollit el premi Francesc Bert, director de Cisco Barcelona. El Premi Excel·lència Empresarial ha recaigut en l’empresa Mercabarna, per la seva contribució a l’expansió de les TIC a Catalunya. Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat digital de la Generalitat de Catalunya, Gustau Serra, CEO de MediaCloud i Xavier Morrus, CMO i Partner Relationship Manager de MediaCloud han fet l’entrega del guardó a Josep Tejedo, director general de Mercabarna.

El premi més esperat de la Diada, el Premi Excel·lència Empresarial, ha sigut per Josep Miquel Piqué, president executiu de la Salle Technova, una distinció que posa de manifest la capacitat directiva de les persones que gestionen una empresa o institució i la seva capacitat per la creació de productes i serveis TIC.

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.