Hatsune Miku, l'ídol virtual japonesa, oferirà un concert a Barcelona el 2020

La intel·ligència artificial està cada vegada més avançada, abraçant sectors i indústries que, en un primer moment, semblaven impossibles, com ara la indústria de la música. Ara bé, la tecnologia no s'atura mai, i així és com arriba des dels ordinadors del Japó a Barcelona la cantant virtual més famosa del món: Hatsune Miku.

Hatsune Miku, que en japonès significa "la veu del futur", va ser creada l'any 2007 com una aplicació per al programa de sintetitzador de veu "Vocaloid2" de l'empresa Crypton Future Media (CFM). La veu del personatge està basada en la d'una famosa actriu de doblatge japonesa, anomenada Saki Fujita.

La idea inicial per la qual havia nascut "Hatsune Miku" era per a un banc de veu a través del qual els usuaris poguessin crear el seu propi contingut utilitzant aquesta veu femenina. L'èxit va ser immediat, i per fer-la encara més atractiva, CFM va decidir dotar la veu d'aparença física.

La imatge de la cantant està basada en el manga, un famós gènere de còmic japonès. La cantant mesura 1'58, pesa 42 quilograms i té 16 anys. Els seus ulls són grans i d'un intens color turquesa, igual que el seu cabell, el qual porta recollit en dues llargues cues que, si existissin, podrien tocar el terra de l'escenari.

El fet de dotar a la veu sintètica d'una imatge, per molt irreal que aquesta sigui, la va fer encara més famosa. Els fans d'arreu del món van començar a dissenyar roba, compondre cançons i programar software amb coreografies. Ràpidament, la cantant comptava amb més de 100.000 cançons i centenars de vídeos, i segons la pàgina SankeiBiz, en els primers cinc anys va produir ingressos d'uns 120 milions de dòlars.

Després de tot aquest èxit inicial, l'empresa CFM va començar a oferir concerts de la cantant "en carn i ossos". La tecnologia utilitzada per a fer-ho possible és l'holografia, i així, convertida en una imatge 3D, Hatsune Miku va començar a recórrer el món, cantant per a tots els seus fans. L'any 2014, de fet, va actuar com a telonera de Lady Gaga.

Les entrades per veure-la en directe al Sant Jordi Club de Barcelona estan disponibles des del 27 de setembre i costen uns 50 euros. Un concert que no s'ajornarà per motius de salut, en el qual l'artista no es marejarà ballant o no desafinarà en un moment clau. El futur de la música ja ha arribat.

Una de les actuacions de Hatsune Miku en directe.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.