Hypatia busca dones astronautes per tornar a Mart

L’Associació Hypatia Mars ha obert la convocatoria per seleccionar cinc noves integrants de la tripulació Hypatia II. Han de ser dones algun tipus de vinculació amb les carreres STEAM, amb passió per la ciència i l’espai, amb capacitat comunicativa i un bon domini de l'anglès. i que comparteixin els valors d’Hypatia. Es busquen edats i perfils diferents i per aspirar a alguna de les places s’ha de presentar un projecte de recerca o divulgació relacionat amb l’exploració espacial i, en particular, vinculat al planeta Mart.

La nova tripulació inclourà les dues membres a la reserva d’Hypatia I, la matemàtica Anna Bach i l'estudiant d'enginyeria i esportista d’elit Helena Arias, que se sumaran a altres professionals amb els objectius de fer recerca d’excel·lència, desenvolupar activitats de divulgació i fomentar vocacions científiques, en especial entre les nenes i les noies més joves. Les noves incoporacions s’anunciaran la primavera de 2024, i seguirà treballant pels objectius d’Hypatia d’impulsar la recerca, la divulgació i visibilitzar referents femenins per inspirar vocacions científiques. 

Les interessades poden sol·licitar formar part del procés fins el 31 de gener de 2024. La missió serà per al 2025. Després de l’èxit de la primera missió d’Hypatia I a l’estació anàloga Mars Desert Research Station, al desert de Utah, Estats Units, la missió Hypatia II vol mantenir i reforçar les aliances establertes durant la primera expedició. La primera missió va comptar  amb el suport de més de 50 entitats públiques i privades, entre les quals destaquen la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Banc Sabadell i la Generalitat de Catalunya. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.