Ignasi Cañagueral, nou president de l’AEQT

L’enginyer químic i director de Dow a Tarragona Ignasi Cañagueral ha estat nomenat nou president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per als propers tres anys. Cañagueral, fins ara vicepresident 1r i president de la Comissió de Seguretat pren el relleu de continutat a Rubén Folgado, que ha ocupat el càrrec els darrers dos anys i mig. Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF) ocuparan les dues vicepresidències mentre que Maria Mas continuarà com a directora gerent.

Cañagueral ja ha jugat un paper clau com a vicepresident durant el darrer mandat, en especial en el desenvolupament del Pla Estratègic 2021-2023. Com a president de la Comissió de Seguretat, ha liderat el desenvolupament del nou Sistema de Millora Continuada de la Seguretat, que establirà estàndards de seguretat conjunts compartits per les empreses de l’associació. Culminar l’execució del Pla és la seva prioritat com a president de l’AEQT, així com continuar treballant per un sector químic “segur i sostenible”. A més, també vol treballar per garantir les condicions de competitivitat i adaptació del sector petroquímic de Tarragona.

Les prioritats de Cañagueral

El nou president ha remarcat que l’èxit en aquest procés no serà important només per al mateix sector, sinó que representarà una oportunitat de progrés i creixement per al conjunt del Camp de Tarragona, en la mesura en què la indústria n’és un agent actiu i participatiu clau. La nova junta també vol centrar els seus esforços en continuar enfortint les relacions i el diàleg amb els agents de l’entorn, per millorar la formació i la informació sobre el sector entre la ciutadania i donar resposta a les seves expectatives, i també la cooperació i l’exploració de sinèrgies amb els centres de formació, coneixement i recerca del territori.

Rubén Folgado s’acomiada

En l’assemblea general, el president sortint, Rubén Folgado, s’ha acomiadat del càrrec amb un repàs dels dos anys i mig de mandat, marcats per la pandèmia, l’accident del gener del 2020 o la confecció i el desplegament del nou Pla Estratègic. Folgado ha destacat la col·laboració i unitat de totes les empreses del sector durant aquests temps “complicats” i s’ha mostrat convençut que l’actitud “de cooperació” de la indústria tarragonina permetrà consolidar la seva competitivitat i sostenibilitat a llarg termini.

Renovació de la junta

La renovació de les diferents vocalies i càrrecs de la Junta Directiva era el punt principal de l’ordre del dia de l’Assemblea Ordinària de l’AEQT d’aquest dimarts, i la candidatura encapçalada per Cañagueral, l’única que s’havia presentat, va ser ratificada. Els integrants que la composen són els mateixos que ja formaven part de la Junta Directiva fins ara, amb l’única reorganització de qui ocupa presidència i vicepresidències.

D’aquesta forma, a banda dels ja esmentats Ignasi Cañagueral (Dow), Javier Sancho (Repsol), Ben Hepfer (BASF) i Rubén Folgado (Messer), integren la Junta Directiva de l’AEQT Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a Secretari General.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.