Impuls olímpic per al sector dels esports d’hivern

A diferència de l’embranzida que van donar a la capital catalana i al conjunt del país els Jocs de Barcelona 92, el moviment olímpic —influït també per la geoestratègia i la contenció econòmica després de la crisi global— insisteix, d’uns anys ençà, a apostar per projectes que aprofitin sinergies generades a les seus de l’olimpíada i, sobretot, al realisme a l’hora d’atorgar-ne l’organització. L’última gran demostració d’aposta massa arriscada i caos infraestructural es va revelar en els últims Jocs a Rio de Janeiro. Pel camí també s’han quedat altres candidatures amb la pàtina de temps passats com la de Madrid o el primer llançament del projecte Barcelona-Pirineus que ara es projecta cap al 2030.

La tradició de muntanyisme, escalada i esquí alpí al país és molt més que centenària. No cal oblidar que les primeres agrupacions excursionistes de l’Estat van néixer a Catalunya a cavall dels segles XIX i XX i, especialment, en el període noucentista. Per tant, la trajectòria i el bagatge és innegable i queda reflectit en la construcció, ampliació i modernització constant d’estacions a la zona pirinenca que representen una bassa important en l’enclavament de Catalunya com a pol d’atracció turística els mesos d’hivern. Els projectes d’enginyeria per a la producció i manteniment de terreny esquiable i el transport d’esquiadors a través de remuntadors sempre han estat punters a casa nostra. I sabent que l’oci relacionat amb la neu dinamitza amb força l’economia dels Pirineus catalans, alhora que genera llocs de treball directes i indirectes, la Generalitat sempre l’ha contemplat com un sector que calia preservar i potenciar.   

Fruit de la trajectòria dels anys, que permet disposar d’instal·lacions prou preparades com per vertebrar, conjuntament amb la resta del país i els equipaments esportius de Barcelona, un projecte olímpic, ara, la candidatura torna a agafar cos i, sense haver de començar de zero, preveu inversions infraestructurals a determinades estacions amb l’objectiu de seguir sent un destí turístic de primer ordre i obtenir la qualitat i les adequacions pertinents per convertir-se en subseus olímpiques en el transcurs de la pròxima dècada. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.