Torrella Ingeniería y Arquitectura i JG Ingenieros dirigiran les obres del nou Camp Nou

La UTE formada per les enginyeries Torrella Ingeniería y Arquitectura i JG Ingenieros dirigirà la fase de construcció del nou estadi del Barça. Així ho ha aprovat aquesta setmana la Junta Directiva del F.C. Barcelona que ha completat el procés de licitació d’aquest projecte. La UTE assumirà, doncs, de la fase de construcció després que IDOMb720 Fermín Vázquez Arquitectos i els japonesos Nikken Sekkei s’hagin encarregat de desenvolupar el Projecte Bàsic Avançat de reforma de l’anomenat Spotify Camp Nou.

Per la seva banda, el Club continua treballant amb l’estudi japonés de Nikken Sekkei – que va guanyar el concurs del nou estadi el 2016- per les tasques de Design Guardian del projecte del nou Camp Nou, i donarà suport, així, al procés de licitació de les obres, en la redacció del projecte executiu i en la direcció de la construcció.

En els propers trimestres s’iniciaran el processos de licitació de la direcció executiva d’obra, control de seguretat i salut i control de qualitat.

Un projecte emblemàtic

Es tracta d’un projecte emblemàtic i complex tant des del punt de vista tècnic com pels terminis que s’han de complir i, alhora, per l'entorn econòmic en que s'ha de desplegar). Les dues enginyeries però, assumeixen aquest repte de complir amb tots aquests requeriments amb experiència en edificis de gran complexitat. 

Torrella té 60 anys de trajectòria dedicats principalment als edificis industrials. Entre els seus darrers projectes destaca l’edifici de DFactory, als terrenys de la Zona Franca que albergaven, antigament, la factoria de Seat, o l’edifici d’envasat i el centre d’expedicions de la Damm, que els va valdre un premi Construmat.

En el sector esportiu, JG Ingenieros, per la seva banda, es va encarregar, el 2005, de la modificació del projecte de l’estadi olímpic ‘Peineta’ per adequar-lo a recinte esportiu dedicat al futbol que va passar a anomenar-se Wanda Metropolitano. El projecte consistia en transformar el centre esportiu en l’estadi olímpic per a la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics de 2012.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.