S'nicia la construcció de la nova nau logística de Fluidra

Fluidra ha començat la construcció de la seva nau logística a Sant Feliu de Buixalleu, Girona. Aquesta serà desenvolupada per Logicor, la companyia líder al sector logístic a Europa.

Martí Giralt, EMEA Manufacturing General Manager (FMD) de Fluidra, ha explicat, durant l'acte de posada de la primera pedra, que "s'espera que la construcció de la nau finalitzi al març i que s'hi pugui començar a operar l'abril del 2024". Entre d'altres, a l'acte van assistir D. Xavier Santos, alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, i representants de Logicor, com a desenvolupador, Nadico, com a proveïdor de serveis d'enginyeria i CBC, com a contractista general. El desenvolupament de la nau logística permetrà a la companyia centralitzar l'estoc i millorar els serveis de lliurament dels productes a causa de l'alta demanda als mercats del Sud d'Europa, com Espanya, Portugal, França i Itàlia. 

La nau està dissenyada per complir amb els estàndards més alts de qualitat, de seguretat i sostenibilitat. S'espera que obtingui la qualificació BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), el certificat de construcció sostenible més prestigiós, Very Good. Quan sigui completada, serà possible dur a terme activitats incloses sota la regulació Seveso, que certifica que la instal·lació ha assolit els permisos necessaris per emmagatzemar producte químic. 

Dins la seva estratègia, Fluidra comptarà amb un total de dues naus a Sant Feliu de Buixalleu, localitzades en un enclavament estratègic a prop de l'autopista AP-7 a mig camí entre Barcelona i París, amb 8.000 metres quadrats i 16.000 metres quadrats, respectivament. L'objectiu és que totes dues naus siguin autosuficients en termes d'energia disposant de 181 panells fotovoltaics amb una potència de 99.87kwp.

A més d'aquestes instal·lacions logístiques de Sant Feliu de Buixalleu, Fluidra compta amb centres a les localitats barcelonines de Granollers i Montmeló, així com a Maçanet de la Selva, aquest últim amb un total de 55.000 m², dels quals 25.000 m² són coberts. Tots ells gestionats per Trace Logistics. Fluidra va consolidar vendes de 2.389 M€ el 2022, un 9,3% més que l'any anterior. Mentrestant, a la primera meitat del 2023 va assolir ingressos de 1.186 M€, un 18% per sota de la xifra del mateix període de l'any passat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.