InnoEnergy llança la primera convocatòria d'scale-ups per promoure l'expansió de les pimes en el sector de les energies sostenibles

EIT InnoEnergy, el motor europeu de la innovació en energia renovable recolzat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, ha llançat aquesta setmana la seva primera convocatòria d'scale-ups per descobrir i donar suport al creixement d'empreses innovadores al sud d'Europa. Els candidats elegits obtindran accés al programa Boostway d'InnoEnergy, un paquet altament personalitzat de suport que potenciarà la seva industrialització i internacionalització.

Per tal d'accelerar la transició energètica, reduir les emissions de carboni i mantenir la seguretat del subministrament a tot Europa, la convocatòria pretén trobar els negocis d'energia sostenible més innovadors que disposin d'innovacions d'èxit ja al mercat per poder portar-los al següent nivell mitjançant aquest programa.

Boostway és més que una inversió i ofereix als participants accedir al fiable ecosistema d'innovació d'InnoEnergy, que compta amb més de 430 socis industrials, capitalistes de risc i instituts d'investigació. Els serveis de Boostway inclouen avaluacions de l'equip professional, suport a la comercialització, desenvolupament de negoci i planificació industrial.

"A la Península Ibèrica, les empreses a les quals donem suport ja han tingut influència en la transició energètica, si bé majoritàriament en àmbits locals. Ara és el moment d'expandir el seu treball a mercats més amplis. El nostre programa Boostway aborda alguns dels reptes clau als quals s'enfronten els negocis en creixement, com la manera d'expandir les seves operacions i fer les cadenes de subministrament més eficients, ja que passar d'una unitat a 10.000 no és fàcil", explica Josep Miquel Torregrosa, director de Creació de Negocis per a Iberia d'InnoEnergy.

InnoEnergy té 56 scale-ups en cartera a tot Europa, un 70% de les quals han penetrat en nous mercats durant el seu primer any de programa. A Portugal, Pro-Drone, una start-up que està revolucionant les inspeccions de turbines eòliques mitjançant tecnologia de navegació aèria, ha participat a Boostway i s'està expandint ara a nous mercats com França i Bèlgica. Ingelia, una start-up espanyola que va aprofitar amb èxit el programa per comercialitzar la seva revolucionària tecnologia HTC, converteix residus orgànics en biomaterials, ajudant així al desenvolupament de l'economia circular a Espanya.

La convocatòria d'scale-ups està oberta fins al 16 de juny. Es poden enviar les candidatures a través d'aquest enllaç.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.