Innovació i tecnologia per a la gestió sostenible i intel·ligent de l’aigua

Dinamitzar el negoci, el networking i el coneixement en les diferents fases del cicle integral de l’aigua és l’objectiu d’aquesta trobada internacional, que proposa un nou paradigma per afrontar la creixent escassetat de recursos hídrics. Organitzat per Fira de Barcelona, Iwater 2018 es celebra simultàniament amb l’Smart City Expo World Congress, la fira mundial de referència dedicada a les ciutats intel·ligents. Àustria, Bèlgica, Estats Units, Itàlia, Portugal, Regne Unit i Suïssa, a més d’Espanya participen en aquesta trobada on les empreses presentaran tot tipus de solucions per a la captació, tractament, distribució, transport, emmagatzematge, sanejament, depuració, reutilització, reg, gestió i consum d’aigua per a ús agrícola, urbà, industrial o domèstic.

Pau Relat, president del comitè organitzador de Iwater i conseller delegat de MAT Holding, afirma que la fira és “un important punt de trobada per a tots els actors que conformen el sector de l’aigua a Espanya, generant debat i compartint iniciatives al voltant de l’enorme repte de preservar i garantir l’accés als recursos hídrics en zones d’elevat estrès hídric com la Mediterrània”. El saló vol posar en evidència que el sector espanyol de l’aigua és un referent mundial per la seva capacitat innovadora i que, segons Relat, “la clau per reduir l’escassetat d’aigua és la innovació”.

Sinergies smart

La celebració simultània del Saló Internacional del Cicle Integral de l’Aigua i de l’Smart City Expo World Congress, a més de l’Smart Mobility, saló dedicat a la mobilitat sostenible, aporta a l’Iwater un important nombre de visitants internacionals relacionats amb la gestió urbana i els serveis públics, més de 700 ciutats de 120 països, experts i altres professionals interessats. En aquest sentit, Iwater compta amb la presència de professionals i actors d’altres sectors usuaris principalment de la indústria i l’agricultura, dos dels grans àmbits que més aigua consumeixen. 

El Water Market Europe, un espai per promoure el networking i els acords de col·laboració empresaial i de transferècia tecnològica organitzat per la Plataforma Tecnològica Europea per a l’Aigua (WssTP), es celebrarà en forma de jornada. Aquest espai combinarà presentacions sobre la transició a l’aigua digital amb reunions bilaterals amb pimes, start-ups, inversors, universitats, centres tecnològics, representants de ciutats i professionals de diferents països. 

Fòrum de l’Economia de l’Aigua

En l'apartat de coneixement i debat sobre els recursos hídrics, com a novetat Iwater acull la celebració de la novena edició del Fòrum de l'Economia de l'Aigua, una iniciativa de la Universitat d'Alcalá per analitzar el model de gestió del cicle integral de l'aigua i els reptes del sector. Amb la participació de més d'una quinzena de ponents internacionals, aquesta important trobada aborda temes com el valor de l'aigua i de la seguretat hídrica, la revolució digital en els serveis de l'aigua, el finançament de les infraestructures i el sanejament o la regulació dels serveis del aigua. Hi ha una sessió especial dedicada a l'aigua a les ciutats i a la seva gestió segons estratègies de l'economia circular.

Entre els experts participen l'exministre d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya i actual president de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), Miguel Ángel Moratinos; el professor i responsable de l'Oxford Water Network de la Universitat d'Oxford, Dustin Garrick; el director global de desenvolupament de negoci i associacions estratègiques globals de Telefónica Open Future, Agustín Moro; l'analista del Centre for Entrepreneurship, SMEs, Regions and Cities de l'OCDE, Oriana Romano; i el director acadèmic del Fòrum de l'Economia de l'Aigua, Gonzalo Delacámara.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.