Innovació, informació i coneixement

“No tot és fruit de la improvisació, tot el contrari, quan no s’improvisa és quan s’innova millor.” Amb aquesta frase, Javier Blanco, Project Manager Innovation & Analytics, defensa que les empreses han de fer una bona transferència d’informació i coneixement per poder innovar amb èxit. “Innovar no és tenir una idea i implementar-la”, diu Blanco, sinó que recorda que s’han de seguir uns processos, unes pautes i tenir una estratègia. I posa un exemple: si no es té en compte tota la tecnologia i l’estat de la tècnica del moment, es poden repetir tecnologies, generar-ne sense aplicabilitat o que el mercat no les pugui absorbir.

Blanco, que ha participat en una jornada a Enginyers Industrials de Catalunya organitzada pel grup de treball de Gestió de la Innovació de la Comissió de Gestió Empresarial, creu que el més important a l’hora de desenvolupar tecnologia és, doncs, tenir en compte el mercat i les necessitats que impliquen.

L’obtenció de dades, el monitoratge i el registre de tots aquests aspectes de funcionament genera informació que després serveix per prendre decisions i per tant “es transforma en coneixement”. Blanco creu que les empreses a Catalunya comencen a entendre que no només cal produir sinó que s’ha de fer aquest seguiment dels processos i les dades per millorar la presa de decisions. També considera que el país és innovador però que, alhora, les empreses són sovint “reticents al canvi” i modificar processos interns pot resultar més costós. A més, afegeix Blanco, les companyies que tenen per missió obtenir beneficis estan sempre “més centrades” en aquesta vessant comercial que no pas en la generació de coneixement a través de les dades.

Per això, Blanco veu que cal que les empreses apostin per la digitalització i els aconsella tenir sempre en compte l’entorn que les envolta. “Per desenvolupar tecnologia cal tenir en compte diferents punts de vista, però el més important és saber-los detectar, com funcionen i com funciona l’entorn”, assegura Blanco.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.