Instead Technologies, IX Premi Emprenedoria de Caixa d’Enginyers

Instead Technologies, amb el bastó Egara – capaç de detectar i advertir a una persona amb ceguesa o deficiència visual sobre obstacles aeris entre el maluc i el cap- ha estat el projecte guanyador del IX Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d’Enginyers. És un guardo dotat de 15.000 euros destintats a desenvolupar el projecte guanyador.

Egara és un sistema totalment compatible amb el bastó blanc tradicional que pot detectar i advertir l’usuari d’obstacles aeris gràcies a tres sensors situats a la part inferior del seu mànec. Per a això, utilitza algoritmes d’intel·ligència artificial que s’encarreguen de generar un avís que existeix un perill situat per sobre de la cintura de l’usuari. És una millora significativa del bastó guia blanc tradicional. Quan detecta un obstacle, l’usuari rep un senyal a la polsera que està connectada de manera magnètica amb el mànec. Si per exemple, davant hi ha una altra persona o una paret que es pot detectar amb el bastó, no rep cap avís.

Instead Technologies està dedicada a ajudar a les persones amb discapacitat de la Universitat Miguel Hernández i està localitzada a Elx. El seu objectiu és desenvolupar solucions clínicament impactants i competitivament diferenciades per a ajudar a persones amb diferents problemes sensorials i motors. També fabrica i distribueix eines intel·ligents assistides per robots per a la rehabilitació i sistemes personalitzats per a la recerca anima. Segons el CEO, Antonio Alarcon, el seu objectiu és convertir-se en una empresa “líder en el mercat i de referència” en el desenvolupament de dispositiu d’ajuda a les persones. Per Alarcon, Egara es posiciona en el “creixent nínxol de mercat de les tecnologies disruptives”.

70 candidatures

La novena edició del Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d’Enginyers ha rebut enguany 70 candidatures de projectes d’start-ups en el camp de la indústria 4.0, la mobilitat sostenible i les ciutats intel·ligents, el medi ambient i energia, innovació i economia circular i alta tecnologia. Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació, recorda que l’objectiu del re és ajudar a empreses i evolucionar “cap a un model econòmic i industrial més sostenible”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.