Inversió de 600 MEUR en una fàbrica de components de bateries a Mont-roig del Camp

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, que fabrica components de bateries, invertirà 600 MEUR i crearà 500 llocs de treball a Catalunya amb l’obertura de la seva primera fàbrica a Europa, a Mont-roig del Camp. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dilluns des de Seül, després de reunir-se amb directius de la companyia. ILJIN Materials és una de les úniques empreses mundials dedicades a la fabricació de làmines de coure per a bateries de vehicles elèctrics i productes electrònics.

Es preveu que la planta estarà operativa a partir de 2024, en una superfície de 30.000 metres quadrats entre la fàbrica, les àrees de magatzem i l’edifici tècnic. ILJIN, fundada el 1968 i amb seu central a Seül, compta amb 1.100 treballadors a escala internacional. Es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure patentada per la multinacional, més final que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Per això es considera que la inversió és estratègica i d’alt valor afegit a Catalunya, ja que és un component clau per a la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia. Es preveu que la inversió tingui un fort efecte multiplicador per als proveïdors locals  com ha passat amb la planta de Malàisia i a la captació de nous projectes d’inversió estrangera vinculats en aquest àmbit.

És una inversió greenfield, és a dir, d’una companyia que no té presència prèvia al país, que s’ha gestat des d’ACCIÓ i amb el treball conjunt de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i suposa la majori inversió industrial d’aquest tipus a Catalunya. Segons Torrent la inversió respon a “la prioritat” del Govern de “reindustrialitzar el país en clau verda, amb projectes d’alt valor tecnològic”. Per Torrent aquesta és una “notícia magnífica” pel futur de l’automoció a Catalunya i ho emmarca dins com un projecte amb “efecte arrossegador” per l’economia catalana que genera “ocupació de qualitat” .

El CEO d’Iljin, Jeon-Sik Yang, per la seva banda, ha explicat que un dels motius pels quals s’han decidit per Catalunya ha estat pel clima ja que la temperatura que hi ha a Mont-roig és “idònia” per a la producció d’aquest material, l’elecfoil. Des de la companyia també han assenyalat com a determinant el suport i l’ajuda de la Generalitat i l’Ajuntament de Mont-roig, així com l’aposta de les diferents administracions per la indústria de l’automòbil. La situació de Catalunya també ha estat important per les bones connexions amb Europa i el nord d’Àfrica, tant marítimes, aèries i ferroviàries.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Fran Morancho ha destacat que actualment el turisme i el sector serveis suposen el 90% de l’economia local, pràcticament, i que per tant, pateixen estacionalització i ocupació de baixa estacionalitat. La inversió, diu Morancho, suposa “una gran oportunitat” que respon a l’estratègia “de diversificació econòmica i transició verda”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.