Investiguen la producció de biodièsel reutilitzant l’oli de restaurants

A Catalunya tenim l’experiència de l’empresa CATOR, Catalana de Tractament d'Olis Residuals, SA, empresa creada l’any 1993 participada en un 90% per l’empresa alemanya RWE Umwelt i un 10% per la Junta de Residus de la Generalitat de Catalunya. CATOR ha assolit recuperar-ne 2 litres d’oli nou per cada 3 litres d’oli usat.

Ara, investigadors mexicans de l'Institut Tecnològic de Veracruz (ITVER), en col·laboració amb l'Institut Tecnològic de Tuxtla Gutiérrez (ITTG), avaluen enzims capaços de facilitar la producció  de biodièsel. L’objectiu final té una triple vessant: abaratir la seva elaboració, reutilitzar olis rebutjats per restaurants i disminuir la contaminació ambiental. És, doncs, un exemple clar d’aportació per a l’anomenada economia circular.
La idea és substituir l’hidròxid de potassi emprat en la catàlisi química alcalina per obtenir biodièsel, atès que és un químic que produeix molts residus contaminants i necessita una matèria primera d'alta puresa molt cara.
Per tant, la investigació se centra en obtenir biocatalitzadors, és a dir, els encarregats de generar la reacció química que permet a l'oli unir-se amb el metanol i generar el biodièsel.

Els assajos en el laboratori han permès concloure que es podria evitar l'emissió de 92.000 tones de CO2 a l'any.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.