IQS Tech Factory selecciona les 10 start-ups industrials que acceleraran els seus projectes en un programa intensiu

IQS Tech Factory, el centre d'emprenedoria d'IQS, va inaugurar el passat 7 de juny a Barcelona, l'IQS Next Tech, el primer programa d'acceleració industrial del país. L'esdeveniment de llançament, que va reunir més de 100 persones, va presentar la primera edició del programa i va anunciar les 10 startups seleccionades.

La inauguració va començar amb el discurs inaugural de Pere Regull, director d'IQS, qui va donar la benvinguda als assistents, mentors i participants d'IQS Next Tech i va felicitar els projectes per la seva alta qualitat. La benvinguda oficial va continuar amb l'entrada d'Oriol Pascual, director d'IQS Tech Factory, qui va ser el responsable d'introduir l'estructura del programa i anunciar els 10 projectes de base cientifico-tècniques escollits. Finalment, l'esdeveniment d'inici es va tancar amb una sessió de networking, on empresaris, mentors i assistents van començar a establir les primeres sinèrgies.

Així, les start-ups industrials seleccionades per a la primera edició d'IQS Next Tech van ser:

  • 3Dealo, una empresa especialitzada en el disseny i la fabricació d'impressores 3D de gran format i 100% personalitzables. La companyia treballa en la creació d'impressores 3D que satisfacin les necessitats de les petites i mitjanes empreses, ajustant les característiques del producte tant en preu com en qualitats.
  • BioEclosion treballa en el desenvolupament i producció de nous dispositius de diagnòstic clínic d'ús fàcil per a la detecció de malalties emergents. La start-up desenvolupa Celifast, un biosensor no intrusiu per a la detecció de la malaltia celíaca a la consulta mèdica.
  • Husk Ventures té com a objectiu crear nous corrents d'ingressos per a les comunitats rurals i reduir el consum de plàstic mitjançant la seva tècnica Upcycling Rice Husk. La companyia desenvolupa una solució per crear productes sostenibles a través del upcycling, el reciclatge i la reutilització del salvat d'arròs.
  • Naru Intelligence està impulsant el futur de la biomedicina a través de la seva tecnologia Step. Es tracta del primer sistema intuïtiu dirigit a dones amb càncer de mama, que guia al pacient durant el seu tractament i recuperació, proporcionant comunicació directa amb el metge i permetent el seguiment dels seus nivells de toxicitat, símptomes i qualitat de vida.
  • Onyriq desenvolupa una tecnologia d'impressió 3D que imprimeix materials amb diferents funcionalitats i propietats capaços d'adaptar-se al sector automobilístic, aeroespacial o mèdic.
  • Sense4Care és una empresa especialitzada a millorar la qualitat de vida de persones amb malalties cròniques a través de solucions basades en tecnologies d'informació i comunicació (TIC). La companyia ha desenvolupat Angel4, un wearable que actua com a detector automàtic de caigudes connectat a una app, que compta amb geolocalització i connecta directament amb els serveis d'emergència. A més, Sense4Care treballa actualment en el desenvolupament d'un nou dispositiu mèdic per monitoritzar contínuament l'estat motor dels pacients amb la malaltia de Parkinson.
  • SIMBIO és una start-up especialitzada en el desenvolupament d'una tecnologia que ajuda a predir les 10 principals causes de mort a través d'un algoritme. Concretament, la start-up ha creat un wearable per controlar el ritme cardíac amb la precisió d'un electrocardiograma.
  • Smart Monkey desenvolupa un sistema de gestió intel•ligent del transport i del control logístic. La tecnologia es basa en intel•ligència artificial i algoritmes d'auto-aprenentatge per gestionar cadenes complexes de subministrament que necessiten millorar la seva eficiència.
  • Tamic ofereix solucions intel•ligents per a viticultura, amb la missió de proveir a la indústria agroalimentària eines per monitoritzar i controlar els processos productius fent un ús responsable i eficient dels recursos naturals disponibles. Per aconseguir-ho la empresa ha creat un sistema de control remot per monitoritzar l'estat de les vinyes.
  • Zymvol uneix la indústria tradicional i els productors de proteïnes, treballant en la creació d'una tecnologia capaç de generar models de proteïnes a través de la simulació computacional aplicables en la indústria química i alimentària.

Durant les properes setmanes, des del 12 de juny fins al 20 de juliol, els participants acceleraran els seus projectes en un programa intensiu de sis setmanes, atenent a 11 sessions dirigides per experts en la indústria i basades en diferents fases del desenvolupament d'una start-up, com la recerca de finançament, l'entrada al mercat, el desenvolupament de negoci o la creació d'una estratègia de propietat industrial.

Els emprenedors també es prepararan per al Demo Day que tindrà lloc el proper 20 de juliol, on optaran a un accés directe a Boston per participar al programa d'immersió de Richi Social Entrepreneurs, una iniciativa de la Richi Childhood Cancer Foundation. En aquesta jornada, que tancarà aquesta primera edició, un jurat format per experts en indústria i emprenedoria s'encarregarà de seleccionar l'empresa que viatjarà a Boston.

El projecte seleccionat s'unirà al programa d'immersió que tindrà una durada de tres setmanes, en el qual s'endinsarà en l'ecosistema d'innovació de Boston, connectarà amb inversors, interactuarà amb els principals actors del mercat i experts del sector a través de tallers de formació i sessions de networking.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.