José María Cabrera, nou director del CIM UPC

El catedràtic de Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica de la UPC José María Cabrera Marrero és el nou director general del CIM UPC. Agafa, així, el relleu a Felip Fenollosa, que ha estat al capdavant del centre tecnològic des de juliol de 2013 i amb qui el centre va guanyar el premi del Partenariat Publicoprivat en R+I dels Premis Nacionals de Recerca el 2020. Fenollosa, enginyer industrial, continuarà vinculat al centre tecnològic com a director d’R+D.

Cabrera és graduat i doctorat com a enginyer industrials entre els anys 1983 i 199 a l’ETSEIB i compta amb una àmplia trajectòria tant en l’àmbit tecnològic com dins de la universitat, on ha exercit càrrecs acadèmics i de gestió. Ha estat coordinador del programa de doctorat de Ciència i Enginyeria de Materials, i  sotsdirector i secretari del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, al qual està adscrit. Com a catedràtic, imparteix docència a l’Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i, com a a investigador, forma part del grup de Processos de Conformació de Materials Metàl·lics (PROCOMAME). 

Fora de la UPC ha desenvolupat gran part de la carrera professional a la Fundació CTM, Centre Tecnològic de Manresa, on al llarg de 15 ha ocupat càrrecs de responsabilitat diversos, des de responsable de projectes fins a la direcció de l’Àrea de Processos. 

En l’acte de presa de possessió, Cabrera creu que liderar el projecte CIM UPC és “tot un repte” sobretot en moments “delicats i de canvis importants per a la indústria”. Per això defensa que agafa la direcció del centre “en un moment clau per impulsar una estratègia de transferència de tecnologia al sector industrial”.

Per part seva, en l’acte de possessió de dijous, el rector Daniel Crespo ha afirmat que el CIM UPC  “és l’eina per ajudar a impulsar les moltes capacitats de recerca i transferència tecnològica en l’àmbit de la Indústria 4.0 i la impressió 3D de la nostra universitat”. Una acció per la qual, segons Daniel Crespo, “cal una estratègia clara, tant per donar suport tecnològic com per generar llocs de treball d’alt valor afegit al sector industrial”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.