Josep Casanovas rep el premi d’Honor a la Nit de les Telecomunicacions i la informàtica

La 29a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica s'ha celebrat amb el lliurament dels premis als millors professionals i projectes del sector TIC. Entre els guardons atorgats pel Jurat, Josep Casanovas, fundador de inLab FIB, codirector de LogiSim (Centre de Simulació de Sistemes de Logística), i exdegà de la Facultat d'Informàtica de Barcelona, rebia el Premi d'Honor, la màxima distinció del certamen. Aquests premis han estat atorgats conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).

Casanovas és enginyer industrial i president del Grup de Treball de Bessó Digital de la Comissió de Transformació Digital d'Enginyers Industrials de Catalunya. També és fundador de l'inLab FIB i va exercir el càrrec de director des del 2012 fins al 2020. Les seves principals àrees d'investigació han estat el modelatge i la simulació, internet i els sistemes d'informació. Ha col·laborat en nombrosos projectes d'investigació i innovació per la UE i diferents empreses i institucions. Actualment, és el líder del grup d'investigació de computació d'alt rendiment del Social Challenges Research del Barcelona Supercomputing Center.

Respecte del Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada, el qual reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual, ha estat atorgat a Susana Prado, directora general d'INETUM Catalunya. Amb més de trenta anys d'experiència, ha ocupat càrrecs directius a empreses com IECISA i és professora associada a la URV. La seva posició directiva li ha permès projectar un impacte positiu a l'ecosistema digital i col·labora en iniciatives que visibilitzen i promouen el poder transformador de la tecnologia en la vida de les persones, posant el focus en la necessitat de disposar d'un sector tecnològic on la presència de la dona sigui una realitat. INETUM genera un volum de negoci proper als 100 milions d'euros. 

El Premi Joan Clarke al CIO destacat ha estat per Eduard Martín, CIO i director d'Innovació a la Fundació Mobile World Capital Barcelona, implicant-se en la transformació digital de Barcelona i Catalunya. Martín ha liderat la migració als serveis en núvol, l'actualització dels sistemes de gestió i la garantia de la seguretat durant la pandèmia. També, ha sigut CEO de la iniciativa 5G Barcelona i president de la Comissió de Connectivitat Intel·ligent a AMETIC, consolidant la seva contribució al desenvolupament industrial i tecnològic del país.

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l'Emprenedoria, ha estat entregat a Víctor Canivell, cofundador de Qilimanjaro Quantum Tech, la primera empresa full-stack de computació quàntica a Espanya que ha desenvolupat una arquitectura de processadors quàntics analògics que ofereixen solucions innovadores en diversos sectors industrials. Han creat el primer ordinador quàntic funcional a Espanya i al sud d'Europa.

La directora de l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona, Cristina Steegmann ha estat reconeguda amb el Premi Alan Turing al Compromís Social, per haber aconseguit integrar les TIC en l'educació. Steegmann ha liderat un projecte pedagògic centrat en les tecnologies per motivar els alumnes i d'aquesta manera combatre l'absentisme escolar, especialment entre noies amb risc d'emancipació prematura. Han consolidat l'ús de les tecnologies a l'institut, contribuint a l'educació de qualitat i a la promoció de la igualtat de gènere.

La cerimònia ha comptat amb la participació, entre altres autoritats, del conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, de la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp, del quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, de la presidenta delegada de l'Àrea de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.