"La base per a l'èxit, més encara que l'enginyeria, són els valors"

En aquesta nova edició d'Enginyers Matí va visitar la casa dels enginyers per explicar la seva pròpia experiència al front d'una empresa familiar i els seus avantatges.

Va ser el seu pare, Cèsar Molins Caballé, enginyer tècnic elèctric, qui va fundar aquesta empresa l'any 1951. La companyia va esdevenir un referent en la fabricació de peces mecàniques d'alta precisió a partir de metalls sinteritzats. Cèsar Molins va explicar tot el que va aprendre del seu pare, el qual el va ensenyar a treballar de manera humil, amb filosofia i amb total dedicació pel treball ben fet. 

AMES té una vocació innovadora i es caracteritza per la recerca de l'excel·lència, pel seu nivell d'internacionalització i pel seu compromís amb les persones. I aquestes formes de treball són les que han fet que AMES sigui una empresa que ha aconseguit sobreviure a la crisi. Com diu Cèsar Molins, "mentre estava la crisi, pedalàvem; ara hem de seguir pedalant molt, i aquest és un bon problema". AMES va ser de l'equip fundador de PIMEC, amb el qual té una tradició de comprensió de la problemàtica de la pime catalana.

"Les empreses familiars són diferents de les anònimes", assegurava l'enginyer i empresari, que en aquesta línia va anomenar diversos avantatges d'una empresa familiar.

L'esperit de diversificació, de família i de formació; l'afany per la tecnologia; la barreja assenyada de criteri de direcció; el sentiment de proximitat i identificació amb el propietari; conèixer la tecnologia, però també el business; el compromís i l'esforç; i el sentit de lleialtat a una persona o a un projecte, són alguns dels valors que va tractar.

Molins va assegurar que a casa seva la prioritat sempre havia estat treballar. "L'empresa era sempre el primer". L'exposició va estar marcada per les anècdotes i experiències que ha viscut en l'empresa, donant especial importància als valors que li ha transmès la seva família en l'àmbit empresarial.

AMES no para de créixer i no només es troba a Catalunya, sinó a Aragó, EUA, Hongria i la Zina. El secret, segons Cèsar Molins, és l'ús dels valors que el seu pare ja li va ensenyar: "S'ha d'estar sempre on toca perquè ets el model". Molins ha viscut l'evolució de l'empresa des d'una dimensió petita fins a l'actualitat d'empresa mitjana (850 persones i 115 milions d'euros de facturació).

Un altre punt fonamental en la vida d'un professional és la foramció i sense l'interès per aprendre no es pot avançar. La formació és la millor via d'accés a les novetats en tecnologies i en mètodes de treball, i un factor diferencial de progrés. Com diu Molins, "no només aprens més sobre tecnologia, sinó que aprens una cultura de formació i que quan la graves en una empresa els treballadors tenen una actitud receptiva, oberta i estan disposats a aprendre". La formació és clau per millorar i per això AMES ofereix formació als seus treballadors.

Així mateix, l'objectiu que el director general d'AMES ens va plantejar, i que el COEIC també comparteix, és conèixer quin serà el futur de les empreses; assegurar-nos que les futures generacions estan formades i preparades per treballar com s'ha treballat fins ara.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.