La certificació de projectes, prop de ser 100% digital

La progressiva digitalització de la societat, un procés al que s’ha abocat la humanitat durant els darrers vint anys, i especialment la dels tràmits burocràtics, han viscut una especial acceleració des de la COVID-19. La comoditat, velocitat, seguretat i confiança que dona l’entorn digital ha evolucionat durant aquest temps des de ser una opció de usuari informàtic avançat, a ser una exigència integradora i competitiva. Per això, hi ha hagut moltes iniciatives públiques i privades per a la promoció de la digitalització de les empreses durant aquests anys, i els efectes colaterals del COVID-19 l’han acabat d’imposar.

El Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), i en concret el servei de certificació, és una part viva d’aquest ecosistema societat/professionals/administració. Si de bon principi va ser precursor en la digitalització de serveis, ja que tant el visat electrònic com la signatura digital del col·legi estan a punt de complir vint anys, també ha estat pioner en aquest procés. No s’ha aturat fins que a data d’avui, menys d’un 5% dels tràmits del departament de certificació (visats, CAPs, IITs, etc...) es fan en format paper i, per tant, el servei del departament és pràcticament 100% digital i telemàtic en totes les gestions del procés de certificació i visat de projectes: signatura electrònica, alta al servei de certificació, tramitació del visat/CAP i facturació.

Els canvis s’han anat introduint a poc a poc durant aquest temps, i en concret aquest 2022 s’han fet modificacions i algunes millores com ara:

  • la simplificació del procés per donar-se d’alta del servei de certificació, que ara s’ha de fer mitjançant el formulari que trobareu a la web
  • el traspàs de les signatures electròniques dels col·legiats de format físic (targeta) a format software (arxiu)
  • la introducció de millores en el software del visat electrònic
  • la posada en marxa dels llibres d’ordres i d’incidències electrònics

Hores d’ara, el mètode preferit per a la signatura dels documents que s’envien per certificar és a través de la plataforma del visat electrònic. La signatura electrònica en format software és més còmoda que la del format targeta i, de fet, els propers mesos, els models de targeta de signatura quedaran obsolets i caldrà substituir-los, preferiblement, pel format de software.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.