La Comissió d’Energia celebra el seu 30è aniversari

El 12 de juny la Comissió d’Energia va celebrar el seu 30è aniversari a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, amb la presència de José María Casasnovas, president de la Comissió; Jordi Guix, degà del COEIC; Jordi Renom, president de l’AEIC, i l’Honorable Senyor Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

La Comissió d’Energia va començar la seva activitat a finals de la dècada dels setanta amb les conseqüències de la crisi energètica del 1973, i el juny passat va celebrar el seu 30è aniversari.

La Comissió va ser constituïda per un grup d’enginyers industrials per donar satisfacció a les necessitats del col·lectiu d’enginyers, a la societat, a l’Administració i a altres organitzacions socials que necessitaven resposta a la crisi energètica que hi havia en aquells moments. En l’actualitat, la Comissió està formada per més de dos-cents inscrits. Dins de la Comissió trobem diferents subcomissions i grups de treball en què també hi ha enginyers inscrits, la qual cosa fa que estiguem parlant d’un grup de més de tres-centes persones en total.

La funció social de la Comissió és la d’oferir informació a la societat i que aquesta pugui extreure la seva pròpia opinió a partir de la publicació de notes de posicionament de l’AEIC i el COEIC, notes de premsa generalitzades i altres documents sobre temes energètics rellevants. Podem afirmar que l’activitat oferta per la Comissió d’Energia actua com a referent tècnic per a empreses, Administració i altres organismes, ja que aporta coneixement, experiència i imparcialitat.

La celebració del 30è aniversari es va centrar en dos objectius: d’una banda, celebrar aquests trenta anys d’activitat i, de l’altra, donar èmfasi a la tasca que ha tingut la Comissió en paral·lel a la Direcció General d’Energia, destacant l’esperit de col·laboració entre les dues organitzacions. A més, vam comptar amb la presència de tots els directors generals d’Energia i dels presidents de la Comissió d’Energia, els quals van explicar i exposar la seva etapa dins de la Comissió. També van assistir-hi el degà del Col·legi i el president de l’Associació, que van fer la inauguració i la cloenda de l’acte respectivament. Així mateix, vam comptar amb la presència de l’Honorable Senyor Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el qual va aportar la seva visió a tot el treball realitzat per la Comissió d’Energia.

En un futur, la Comissió d’Energia vol continuar amb la tasca realitzada fins ara, afrontar els reptes professionals i socials del dia a dia aportant valor afegit a col·legiats i ser un referent i prescriptor d’opinió professional juntament amb els objectius de l’AEIC/COEIC. 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.