La Comissió Europea prepara una nova legislació per a protegir les màquines dels ciberatacs

La Comissió Europea proposarà una nova legislació per protegir les màquines interconnectades de les infraccions de seguretat cibernètica mitjançant l’internet de les coses (IoT).

Aquesta iniciativa indica l’interès creixent de l'executiu europeu en el foment de la seguretat a les xarxes dels fabricants europeus tradicionals. L’objectiu és que, amb més protecció, dissenyin i construeixin més dispositius connectats a internet.

Els caps de política digital Günther Oettinger i Andrus Ansip ja han presentat un nou pla per revisar la llei de telecomunicacions de la UE per accelerar les connexions empresarials a internet. La idea final és satisfer les necessitats de les grans indústries com les del sector de l’automòbil i l'agricultura que, gradualment, cada cop utilitzen més dispositius controlats a partir de xarxes informàtiques.

La iniciativa legislativa vol dissipar els temors de vulnerabilitat de les empreses davant dels atacs dels pirates informàtics als nous productes i eines industrials que es basen en internet. Les primeres informacions apunten cap a la creació d’un protocol que obligui a les factories a complir estrictes normes de seguretat i passar per processos de certificació múltiple que garanteixin la privacitat.

La seguretat,“és, certament, un problema a l’internet de les coses. No n'hi ha prou a controlar només un dels components. S’ha de supervisar la xarxa, el núvol. Cal un marc de govern per obtenir la certificació", ha afirmat Thibault Kleiner, cap adjunt del gabinet d'Oettinger, en una conferència recent a Brussel·les. Tanmateix, Kleiner va dir que la Comissió Europea encoratjaria les empreses a implementar un sistema d'etiquetatge per als dispositius connectats a internet que garanteixi que, prèviament, hagin estat validats com a segurs.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.