La Comissió Europea subvenciona amb 1 milió d'euros a una empresa catalana

Un projecte liderat per Tecnoturbines, una empresa catalana dedicada al desenvolupament de turbines hidràuliques, ha rebut una subvenció d’un milió d’euros de la Comissió Europea. La concessió s’emmarca en el programa Horizon 2020 (H2020), una iniciativa europea per fomentar la innovació i la sostenibilitat.

Després de superar amb èxit el procés de selecció de l’última convocatòria de H2020 Pyme fase 2, el consorci format per Tecnoturbines i l’enginyeria madrilenya Sendekia ha guanyat una subvenció a fons perdut d’un milió d’euros per a la creació i llançament al mercat d’una nova turbina que permetrà generar fins un 35% més d’energia elèctrica que les convencionals.

“La nostra proposta consisteix en desenvolupar una turbina que produeixi elecricitat sota condicions hidràuliques variables de cabdal i pressió, un fet molt comú a causa de l’estacionalitat del recurs hidràulic”, ha explicat Jaime Lledó, fundador de Tecnoturbines. “Únicament el 6% de les candidatures presentades ha obtingut subvenció i això demostra la viabilitat i el potencial del nostre projecte”, ha afegit.

Després de l’aportació d’H2020, el programa de treball de Tecnoturbines i Sendekia compta amb un pressupost total d’1,5 milions d’euros. L’empresa catalana ha estat la coordinadora del projecte i té un pes del 60%.

Tecnoturbines ha comptat amb dos accionistes principals: Fluidra Accelera, el programa d’acceleració d’start-ups del grup multinacional Fluidra, dedicat al desenvolupament d’aplicacions per l’ús sostenible de l’aigua; i KIC InnoEnergy, considerada el motor d’innovació de l’indústria energètica europea, és una empresa promoguda per l’EIT (European Institute of Technology) per donar suport a projectes i empreses del sector energètic. Així mateix, la companyia F-Iniciativas ha actuat com a mediadora en la presentació de la proposta davant la Comissió Europea.

La campanya H2020 va entrar en vigor l’any 2014 i és el major programa de foment de la investigació i la innovació a nivell europeu. Fins 2020, la Comissió Europea concedirà prop de 80.000 milions d’euros a iniciatives d’I+D+i. 

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: TECNOTURBINES

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.