La crisi del covid-19 deixa el preu de l'energia en mínims històrics

Durant el primer trimestre del 2020, els preus de l'energia han estat significativament inferiors als del mateix trimestre del 2019. S'ha assolit una mitjana de 34,90 euros/MWh, és a dir, 20,04 euros/MWh per sota del mateix període de l'any passat.

Així ho recull un informe elaborat per la comissió d'Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya, que recull, cada trimestre, les principals dades del mercat. La seva autora, Laura Garcia, ha explicat als Fulls d'Enginyeria que amb aquestes dades, del primer trimestre, es consolida la ''tendència baixista'' dels darrers temps a causa de la transició energètica.

Tot i això, Garcia reconeix que la crisi del covid-19 hi ha contribuït amb força ja que la demanda, des de la declaració de l'estat d'alarma el 15 de març, ha baixat i, conseqüentment, el preu. La reducció ,doncs, de la demanda arran de l'aturada econòmica sumada a la transició energètica que ha potenciat la generació renovable ha deixat els preus de l'energia en ''mínims històrics''.  Garcia posa d'exemple el preu del petroli, que aquest mes d'abril ha arribat a cotitzar en negatiu.

L'informe també posa de manifest que el preu dels drets d’emissió de CO2 se situa en valors al voltant dels 20 €/tEUA. Garcia destaca que no són preus baixes però si que han experimentat una baixada considerable els darrers mesos.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.