La Cuca de Llum, premi Architizer A+ Awards al millor projecte de transport sostenible

Projectat per l’estudi d’arquitectura barceloní MIAS Arquitectes i construït per l’enginyeria multinacional Leitner, el Funicular del Tibidabo ha guanyat el premi Architizer A+ Awards al millor projecte de transport sostenible, en l’onzena edició dels guardons. Amb el nom de Cuca de Llum, per la seva il·luminació nocturna que emula aquest animal pujant la muntanya, el funicular ha estat valorat pel seu disseny únic i exclusiu que connecta la ciutat amb el cim del Tibidabo. És la primera vegada que els guardons incorporen la categoria de ‘Projecte de transport sostenible” per reconèixer els mitjans de transport que incorporen sistemes i materials sostenibles i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques.

La Cuca va ser projectada per l'estudi d'arquitectura barceloní MIAS Arquitectes a partir d'un disseny del prestigiós arquitecte Josep Miàs, qui ja ha treballat en diverses ocasions amb el Tibidabo en projectes com l'Espai Lego, l'Embruixabruixes, el Marionetarium o la Plaça del Jardí.

L'innovador disseny del funicular del Tibidabo ha resultat vencedor davant del projecte urbanístic 'One Green Mile' de Bombai, ideat per l'agència Studio POD, i de l'intercanviador 'Vendôme multimodal hub' fet per l'estudi Bisson Fortin and Provencher per al metro de Montreal, al Canadà.

De funicular històric a reconegut transport sostenible

La Cuca de Llum es va inaugurar l’estiu del 2021 en substitució de l‘històric funicular, en funcionament des del 1901. La seva posada en marxa va suposar una revolució en la mobilitat del Parc, i responia a l'objectiu de reduir les emissions contaminants al cim de la muntanya i potenciar l'ús del transport col·lectiu. de l'Estat. 

Amb capacitat per a 252 passatgers, la Cuca permet arribar al cim del Tibidabo en pocs minuts, reduint notablement el temps de trajecte d'altres alternatives de transport. A més, ofereix unes vistes panoràmiques úniques, un gran confort per als viatgers, dispositius digitals per augmentar l'experiència del trajecte i un sistema d'il·luminació modern d'inspiració futurista. Gràcies a aquest premi, el nou funicular es converteix en un referent internacional d'última tecnologia aplicada a la mobilitat sostenible.

Un milió de visitants

Aquest important reconeixement arriba la mateixa setmana que la Cuca de Llum transportarà el viatger un milió fins al cim del Tibidabo d'ençà que es va inaugurar, al juny del 2021. Per celebrar aquesta doble efemèride, el Parc d'atraccions ha preparat una gran festa el proper dissabte 3 de juny.

 
 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.