La demanda de gas natural creix un 4,5% durant el 2015

La demanda de gas natural ha assolit un creixement d’un 4,5% durant l’any 2015 i ha arribat als 315.318 GWh (27 bcm).  Aquest increment, que s’ha manifestat en tots els sectors de l’activitat (domèstic/comercial, indústria i generació elèctrica en centrals de cicle combinat), ha estat el més gran dels últims set anys.

Les principals causes d’aquest comportament de la demanda han estat el major funcionament dels cicles combinats (per l’onada de calor del darrer estiu) i el major ús de les calefaccions del sector domèstic i comercial (per les temperatures més baixes durant el principi d’any).

Cicles en augment

Un any més, els cicles combinats han demostrat el seu valor com a estabilitzador del sistema elèctric i com a complement de les renovables en moments de baix funcionament d’aquestes energies. En aquest sentit, durant l’any 2015, l’activitat dels cicles ha augmentat un 18,2% a causa de l’increment de la demanda elèctrica i del menor funcionament de la generació hidràulica i de l’energia eòlica.

Les característiques tècniques dels cicles combinats els permeten entrar en operació d’una manera quasi immediata davant qualsevol interrupció de les energies renovables. A més a més, les seves característiques ambientals i econòmiques l’han convertit en la tecnologia tradicional més eficient.

Major consum en calefacció

La causa de l’increment de la demanda del sector domèstic i comercial en un 5,8% ha estat el major ús de les calefaccions durant els primers mesos de l’any. Per la seva banda, la indústria ha mantingut un consum estable. El comportament del mercat espanyol del gas ha seguit la línia dels principals països europeus que manifesten augments del 8% a França o del 6% a Itàlia.

Seguretat de subministrament

Durant l’any 2015, Espanya ha seguit caracteritzant-se per l’elevada seguretat de subministrament ja que ha rebut gas natural de vuit origens diferents. La doble via d’entrada fa possible que el 58% del gas entri mitjançant un gasoducte mentre que el 42% restant ho fa en forma de gas natural liquat.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.