La Diada de l'Enginyer 2018 posa en valor la professió

Els Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) van premiar CUPRA, la nova marca esportiva independent de SEAT, com a “Millor pràctica empresarial”, en el marc de la Diada de l’Enginyer celebrada ahir i on es van posar en relleu els valors de la professió. Per al president de la Generalitat, Quim Torra, “els valors dels enginyers els hem de fer nostres com a país”. Josep Canós, degà del Col·legi d’Enginyers (COEIC), va destacar el gran paper del sector industrial en la recuperació de l’economia catalana. “Catalunya serà industrial o no serà” va concloure Canós.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1894","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]] [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1895","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

La Diada de l’Enginyer 2018, organitzada pels EIC i que es va celebrar ahir al Mercat de les Flors, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui va acompanyar el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, i Josep Canós, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, entre d’altres autoritats. 

La trobada anual de l’enginyeria industrial va posar enguany de relleu els valors de la professió i els va exemplificar en els projectes i premiats que es van succeir a l’escenari. El guardó a “Millor pràctica empresarial” va ser per a CUPRA, la nova marca esportiva independent de SEAT, per ser “un projecte ambiciós i crear una nova marca de vehicles amb l’objectiu de captivar als amants del motor i que neix sota les premisses d'originalitat, sofisticació i prestacions”, en paraules del jurat. El director de CUPRA Racing, Jaime Puig, va assenyalar que “el nostre gran repte és impulsar aquesta marca única per a captivar als amants més exigents del motor”. Aquest és el primer reconeixement que rep CUPRA des del seu naixement el passat mes de febrer, va recollir el premi acompanyat de la responsable de formació de SEAT, Laura Carnicero.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1896","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

El degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), Josep Canós, va destacar el gran paper del sector industrial en la recuperació de l’economia catalana. “Només en l’últim trimestre del 2017, la indústria catalana va contractar a 25.600 persones”, va apuntar, destacant també l’expansió de la industrialització més enllà de la perifèria de Barcelona cap a l’interior del país en comarques com la Segarra, la Conca de Barberà o la Garrotxa, entre d’altres. En paraules del degà del COEIC, “Catalunya serà industrial o no serà”

Premi a la trajectòria professional 

El president Quim Torra va lliurar el “Premi a la Trajectòria Professional” a l’enginyer industrial Joan Amorós i Pla, per a la seva dedicació a la fabricació d’automòbils a Motor Ibèrica i Nissan i a entitats sense ànim de lucre com FERRMED, dedicada a la promoció del transport de mercaderies per tren, a través del corredor mediterrani en ample de via europeu. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1897","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Per la seva part, el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), Jordi Renom, va lliurar el premi periodístic “Serrat i Bonastre” al periodista de La Vanguardia Piergiorgio M. Sandri, especialista en robòtica i noves tecnologies. 

El “Premi al Reconeixement Acadèmic” a una trajectòria dedicada a la docència va ser per a Xavier Ortega, professor a l’ETSEIB de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en l’àmbit de la tecnologia nuclear i les tècniques energètiques. Jordi Renom, president de l’AEIC, va senyalar que l’AEIC i el COEIC han d’actuar com una empresa en un mercat competitiu, “sense perdre els valors que ens són inherents i aportant valor afegit als nostres associats i col·legiats”. “Només mantenint-nos fidels als valors que ens han fet el què som ara i agafant com a referents a les persones premiades, podrem assolir les nostres fites”, va concloure Renom.

D’altres guardonats van ser Xavier Vallvé, amb l’equip de Trama Tecnoambiental (TTA), “Premi a la creativitat”, i la màster en Enginyeria Industrial de l’Escola Técnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), Margarida Boixareu, “Premi a la Creativitat per a joves”. 

Amb el suport de la Fundació Caixa d’Enginyers, es van atorgar beques a les tesis doctorals d’Alexandre Serrano, de l’ETSEIB, i a Daniel Alegre, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. En el decurs de la celebració es van lliurar també les insígnies als nous associats i col·legiats de cadascuna de les titulacions que acullen els EIC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.