La fàbrica de bateries de Seat s’ubicarà a Sagunt

Seat i el Grup Volkswagen han anunciat aquest dimecres que instal·laran la fàbrica de bateries a Sagunt, a València. Per fer-ho, mobilitzaran més de 7.000 MEUR dins el programa Future: Fast Forward pel qual aspiren aconseguir fons del PERTE. D’aquesta manera, el grup automobilístic vol contribuir a electrificar l’estat espanyol i al desenvolupament del vehicle elèctric.

Segons ha explicat Thomas Schmall, membre del Consell d’Administració de Volkswagen AG, responsable de Tecnologia i president del Consell d’Administració de Seat, el grup té l’objectiu d’assolir una capacitat de producció anual de 40 GWh i preveu donar feina a més de 3.000 persones a la planta de València. Per poder començar a produir el 2026, la construcció de la planta s’hauria de començar a finals d’aquest any.

Schmall confia en el PERTE per poder engegar aquesta producció perquè València sigui el bressol de la propera generació de cèl·lules, una cèl·lula unificada de Volkswagen i s’abastirà d’energia renovable permetent una producció de bateries sostenible. Schmall creu que això suposarà un “efecte tractor” a tota la cadena de valor de les bateries d’Espanya i fins i tot més enllà del país.

L’objectiu del grup per a la península ibèrica és electrificar Espanya mitjançant la creació d’un hub europeu de mobilitat elèctrica i la construcció d’un centre de producció de bateries i d’un ecosistema local complet.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.