La Fabricació Aditiva 3D protagonitza el festival Advanced Factories

Advanced Factories, el festival més important del sud d’Europa dins la indústria 4.0, presenta la seva edició més tecnològica, que tindrà lloc del 13 al 15 de març al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. Grans empreses i referents del món de la indústria  donaran a conèixer en primícia les seves novetats, entre les quals destaca el 3D Printing o la Fabricació Aditiva. Dins els expositors podrem trobar marques tan reconegudes com HP, RICOH, OPTIMUS 3D, 3DZ BARCELONA, EOS, TALLERES ROGASA, INTECH 3D, RIC 3D, ASORCAD, FLEZSIM, i TUMAKER, que ens presentaran els seus nous projectes d’impressió 3D.

L’ús de les impressores 3D cada cop és més elevat. La seva utilització s’ha expandit  a  empreses del sector joier, calçat, industrial, arquitectònic, enginyer i construcció, automoció, aeroespacial, medicinal, educacional o inclús dins de sistemes d’informació geogràfica i enginyeria civil. Les impressores 3D es caracteritzen  per ser un grup de tecnologies de fabricació aditiva amb capacitat de creació d’objectes tridimensionals per mitjà de la superposició de capes successives de material.

En el cas HP, l’empresa líder a la indústria Multi Jet Fusión. presenta la impressora 2D Jet Fusion 300/500. Aquestes noves impressores es caracteritzen per la capacitat de produir peces funcionals a tot color, única al mercat actual. Així doncs, ofereixen l’opció als fabricants de poder seleccionar l’opció d’imprimir a color o en blanc i negre a una velocitat més elevada. Gràcies a l’empresa, estudiants, emprenedors, i empresaris tindran l’oportunitat de poder accedir al món de la impressió en 3D a través d’aquesta nova impressora.

La marca Rioch presenta Rioch Additive Manufacturing Centre de Barcelona, un centre de serveis integrals de fabricació aditiva. L’únic centre d’aquestes característiques al sud d’Europa amb capacitat d’imprimir prototips i productes finals amb polipropilens (PP) i poliamida 6 (PA6GB) a través de tecnologia SLS.  Rioch Additive Manufacturing Centre compte amb una elevada innovació tecnològica, gràcies al seu focus en R+D+I i al desenvolupament de nous materials plàstics.

Per altra banda, 3DZ Barcelona, empresa distribuïdora d’impressores 3D referent a Europa, presenta el Projet 460 Pro de 3D Systems, la Form 2 de Formalbs i Mark Two de Markforged. Gràcies a la combinació de plàstics bàsics amb fibres contínues que ajuden a reforçar la seva fortalesa i resistència, la impressora  aconsegueix ser l’única en impressions de fortes peces. Un model ideal per a l’enginyeria mecànica o d’automoció. 

Finalment, l’empresa de fabricació de prototips funcionals, Eceleni, dedicada a la fabricació de prototips funcionals. L’empresa ha obert una nova línia recentment que consisteix a la comercialització de consumibles genèrics desenvolupats per Isquared. També han introduït els filaments de l’empresa Russa u3print per impressores FDM a Espanya i Portugal.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1855","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Fes clic a la imatge per inscriure't!

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.