La Fageda aposta per l’eficiència en la nova fàbrica de iogurts

Les garanties tècniques i la recerca de la màxima eficiència han estat els motius principals pels quals la cooperativa ha decidit construir una nova planta a Santa Pau (Garrotxa).

L’espai de producció fa quatre mesos que funciona, però encara no ho fa a màxim rendiment ja que cal completar el trasllat de part de l’activitat que encara es realitza a la fàbrica antiga. Segons declaracions de Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda Fundació a l’Agencia Catalana de Notícies, la planta inaugurada l’any 1993 “no donava per a més”. La idea és mantenir el mateix índex productiu i no pas augmentar-lo. "La nova planta no s'ha construït per produir més, sinó que seguirem fent-hi el mateix però amb més garanties tècniques i augmentant l’eficiència, ja que hem apostat per les últimes tecnologies del mercat", ha assegurat Colón.

La Fageda invertirà, a més, quatre milions d'euros en els pròxims tres anys per completar la reordenació urbanística detallada al Pla Especial. En els últims anys, ja ha construït una caldera de biomassa i un magatzem refrigerat. Paral·lelament, la facturació de tota l'activitat durant el 2015 va ser de 18,4 milions d'euros. La producció de làctics i postres continua sent l'activitat més important.

Els làctics envasats a la Garrotxa es comercialitzen a través de 2.000 punts de venda en les principals empreses de distribució i institucions hospitalàries. Amb una producció anual de més de 60 milions d'unitats —vasos de iogurts i postres de divuit tipus diferents—, 62.000 quilos de gelat i 30.800 quilos de melmelades (dades del 2015), l’empresa, gestionada des d’una base cooperativa, s'ha convertit en el tercer fabricant de iogurts a Catalunya. La Fageda dóna feina a 309 persones, de les quals 176 són discapacitades, i estudia atendre altres col·lectius desafavorits de la comarca com ara joves amb risc d'exclusió.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.