La fibra òptica parla català

El TERMCAT ha recollit mes d’un centenar de termes relacionats amb la fibra òptica per donar forma a un diccionari sobre aquest sistema de transmissió de dades a alta velocitat que ha permès fer un salt endavant en la connectivitat entre tot el territori català. Terminologia de la fibra òptica és una publicación en línea on s’hi poden trovar els conceptes referits principalment a la fabricació (nuclicobertafibra òptica monomodeassaig d’impacteassaig d’escalfament), la instal·lació (estesa per bufamentestesa per flotaciórepartidor òpticlocalització visual de fallades) i la tipologia de distribució del cable de fibra òptica (fibra fins a l’antenafibra fins a l’edificifibra fins a la llar). I també s’hi recullen termes vinculats a la transmissió del senyal en les telecomunicacions amb fibra òptica (balanç de potència òpticadispersió cromàticapèrdua òptica).

Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. Atès que l'Administració està promovent l’arribada de la fibra òptica a tots els municipis per a connectar les infraestructures i serveis públics d’arreu del país i facilitar el desplegament de nous serveis, aquest projecte ofereix un conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l'actualització, que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.