Per a la igualtat al sector tecnològic

Amb l'objectiu de promoure la igualtat d'oportunitats per a les dones al sector tecnològics i ''enriquir'' les empreses i a la vegada la societat, els membres del grup DonaTIC del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) han fet públic un manifest que compta amb el suport de l'Institut Català de la Dona i l'Observatori Dona Empresa Economia.

El document recull set recomanacions per evitar el biaix de gènere en la selecció de personal de les empreses tecnològiques que, des de DonaTIC es defensa com un ''motor de canvi i transformació'' que ha de tenir un ''impacte directe en la societat i l'economia''. Per això, consideren important que reflecteixi també la diversitat de gènere amb una presència ''natural i paritària'' del talent femení.

Així, el manifest recomana a les empreses accions tan concretes com:

  •  utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista a l'hora de publicar les places
  • evitar també aquest biaix durant les entrevistes de selecció obviant, per exemple, els salaris anteriors,
  • fer una millor promoció interna dins d'una mateixa companyia
  • facilitar la conciliació i la corresponsabilitat en els llocs de treball amb flexibilitat horària i treball per objectius
  • impulsar polítiques de comunicació no sexista per generar referents que motivin altres dones i nenes
  • avaluar els impactes de les accions realitzades

El manifest s'ha presentat aquest dimecres en un acte virtual amb el president del CTecno, Joan Ramon Barrera, la directora general de Societat Digital,  Joana Barbany, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, i , directora de l’Observatori Dona Empresa Economia, Anna Mercadé.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.