La indústria de les tecnologies immersives creix un 38% cada any

A Catalunya ja hi ha 153 empreses dedicades a les tecnologies immersives, és a dir, les que fusionen el món físic i el virtual amb l’objectiu de crear una realitat digital o simulada per viure una experiència realista. La realitat virtual (66%), l’augmentada (48,4%), la mixta, el metavers (14,3%) o l’holografia són tecnologies amb les quals els usuaris poden explorar i interactuar en una nova dimensió.

Segons l’informe d’ACCIÓ Les tecnologies immersives a Catalunya aquesta indústria s’està fent un lloc al país viu un creixement anual del 38%. El 58,2% de les empreses té menys de deu anys de vida i un terç són star-ups. Actualment dona feina a prop de 900 treballadors i el 19% són empreses exportadores. Barcelona se situa com a quarta ciutat en rondes tancades per start-ups. De fet 100 entitats catalanes han captat més de 55 MEUR en projectes europeus del sector.

L’estudi també destaca que iniciatives com el MWC, l’ISE, l’IoT Solutions World Congress o l’Advanced Factories són algunes de les fires i congressos que al costat de les universitats, les associacions, els clúster o les institucions i l’administració conformen un ecosistema de suport per a tota aquesta indústria.

Noves aplicacions i reptes de les tecnologies immersives

La irrupció de les tecnologies immersives comportarà grans avenços a l’economia i revolucionarà les relacions personals tal i com les entenem avui dia. Així, s’espera que aquestes tecnologies siguin l’inici de nous models de negoci i que tinguin un impacte molt important en camps com el de la salut (per al tractament de trastorns psicològics o en la rehabilitació, per exemple) o de l’entreteniment (en els videojocs, el cinema o la música), entre d’altres.

Tot i les oportunitats que suposa adoptar-les i integrar-les en el dia a dia, les tecnologies immersives també plantegen una sèrie de reptes en termes de millores tecnològiques necessàries, de marc legal o de costos, entre d’altres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.