La infraestructura gasista contribuirà a aconseguir estalvis de fins a 223 milions d'euros anuals

Sedigas ha presentat l'Informe 2030, on planteja l'important rol del gas en una economia baixa en carboni que compleixi els objectius europeus de renovables i de reducció d'emissions de forma eficient.

En un escenari amb un 33% de gas en el mix d'energia primària a l’any 2030 i en paraules d'Antoni Peris, President de l'Associació Espanyola del Gas, “gràcies a l'alt desenvolupament de la infraestructura gasista, Espanya pot contribuir a aconseguir el marc sobre el clima i l’energia per l’any 2030 de la Unió Europea i obtenir un estalvi de fins a 223 milions d'euros anuals”. Aquest estalvi repercutiria en el consumidor, tant del sector residencial com del terciari. També ha destacat els estalvis en emissions de CO2 i la millora de la qualitat de l'aire derivades de l'ús del gas enfront d'altres alternatives tecnològiques.

Segons l’informe, en el cas de les llars, l'estalvi anual quantificat aconseguiria els 341 €/llar a l'any, si l'energia utilitzada fos gas en lloc d'altres tecnologies, per motius logístics, mediambientals, econòmics i de manteniment. En el sector terciari són 38 milions d'euros anuals d’estalvi a nivell nacional, amb l'ús del gas en lloc d'altres energies.

En el marc de l'estratègia d'una economia baixa en carboni duta a terme per la Unió Europea, el desenvolupament de les adequades polítiques mediambientals a nivell nacional reforçarà el paper del gas com una important font d'energia dins del mix energètic espanyol.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.