La instal•lació de plaques fotovoltaiques es dispara

El segon trimestre d'aquest 2020, i magralt la situació de confinament i la pandèmia de COVID-19, es van registrar 1.547 noves instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic, amb una potència total de 12,06 MW. Amb aquesta dada, es confirma un creixement des del 2019 en què cada trimestre es  posen en marxa un 52% més d'equips d'autogeneració que el trimestre anterior. Així ho recull l'Observatori de l’autoconsum a Catalunya, així com també que Catalunya ja disposa de 4.472 instal·lacions d'autoconsum d'energia fotovoltaica que sumen un total de 55,85 MW de potència. Són dades que han millorat des que l'estat, el 2018 va eliminar les barreres legals a la pràctica de l'autoconsum i la Generalitat va simplicar-ne els tràmits adminsitratius i urbanístics per a les instal·lacions mitjançant el Decret llei 16/2019.

L'àmbit domèstic és el destí de la majoria d'aquestes instal·lacions. Un 73% tenen una potència igual o inferior a 5kW mentre que només el 7,2% correspon a grans instal·lacions per sobre de 25kW, que serien les pròpies del sector industrial o serveis. A més, segons les dades recollides per l'Observatori, les plaques són més habituals en els municipis on predominen els habitatges unifamiliars i també es detecta una  correlació entre la renda familiar disponible bruta per habitant en cada municipi.

plaques

Amb l’objectiu de facilitar la instal·lació d’equips d’autogeneració domèstics, l’ICAEN ha posat en marxa un cercador que permet als ciutadans conèixer quines bonificacions tenen les ordenances del seu municipi per a aquests equips.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.