La logística, clau per al futur industrial de Catalunya

Els últims catorze anys, la superfície construïda logística a Catalunya ha crescut en 3 milions de metres creats. Només a l'àrea de Barcelona ha suposat la creació de 128.000 llocs de treball que copen més de 7.100 empreses i la seva activitat, suposa un VAB equilavent a 29.000 milions d'euros, gairebé el 14 % català. Són dades de l'estudi 'La logística, un motor per a Catalunya', elaborat des de la Cambra de Barcelona i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) a partir d'una iniciativa d'empreses com Savills Aguirre Newman, Goodman, Logicor, Merlin Properties, Prologis, Segro i VGP.

L'estudi la disrupció tecnològica, la reducció de la petjada de carboni motiven els principals reptes del sector, que ha vist com el comerç en línia ha crescut un 30 % els darrers 4 anys i ha assolit una facturació de 15.292. Les previsions auguren que aquest tipus de comerç continuarà expandint-se i el 2024 superarà els 25.000 milions d'euros a l'Estat, tenint en compte els canvis entre els hàbits dels consumidors i l'ús generalitzat de la tecnologia. En aquest context, la distribució d'última milla també se situa entre aquests reptes a abordar amb col·laboració entre administracions i sector privat.

Logística multimodal i en xarxa, com a motor de l'economia

En la presentació de l'estudi, el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha destacat que la logística és un sector ''d'avantguarda que cal posar en valor'' perquè ''sense logística no hi ha indústria''. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat ''l'embrazida'' que pot donar aquest sector a l'economia catalana després que, per exemple, el primer trimestre de 2021, la contractació logística s'ha disparat un 126 %, fins a 246.000 metres quadrats. Per això, Calvet creu que cal crear les condicions urbanístiques, ambientals perquè el sector es pugui acabar de desenvolupar amb ubicacions ''multimodals'' i en xarxa arreu del territori.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.