La nova aplicació de certificació millora la productivitat de les enginyeries i augmenta les garanties de l’administració i els clients

Els Enginyers Industrials de Catalunya apostem per oferir un ampli ventall de serveis d’alt valor afegit entre els quals es troben la formació contínua, els Serveis d’Ocupació, els Serveis de Normativa de seguiment de disposicions legals i normes tècniques, els assessoraments jurídics, la pòlissa de responsabilitat civil i el Servei de Certificació. Aquest últim, acaba de fer un salt qualitatiu amb el canvi d’aplicació que utilitzen els enginyers projectistes per visar i certificar els projectes i documents.

El Reial Decret 1000/2010, sobre visat obligatori, estableix la relació de   treballs que, obligatòriament, hand’estar visats per un col·legi professional, i deixa la resta de treballs com a visats voluntaris i a sol·licitud expressa del  propi promotor. El COEIC va posar en marxa el Certificat d’Actuació Professional que proporciona les mateixes garanties tant per als enginyers com per als clients i l’administració. L’avantatge, però, és que el poden sol·licitar directament els mateixos enginyers.

Certificar i visar dona garantia i tranquil·litat, no només als enginyers, sinó també als clients i a l’administració, ja que garanteix la identitat, l’habilitació professional i la competència de l’autor del treball. Alhora, garanteix la disposició d’una cobertura de responsabilitat civil professional i la correcció i integració formal de la documentació dels projectes i documents presentats d’acord amb la normativa aplicable en cada cas.

En els últims anys, la proporció de registres electrònics respecte dels presencials s’ha anat incrementant fins a arribar a un 88% al final de 2018. Tenint en compte aquesta dada, l’aplicació per a la certificació en línia s’ha desenvolupat especialment perquè sigui més productiva. D’una banda, per a les més de 1.200 enginyeries i enginyers de lliure exercici que envien projectes i documents a certificar i visar i, per altra banda, per als enginyers i el personal del Servei de Certificació que diàriament realitzen les tasques de revisió dels projectes a totes les nostres seus. Un dels canvis més importants és en els processos de pujada, signatura i baixada d’arxius, que ara es pot fer per paquets i de manera agrupada. Una fórmula que aconsegueix estalviar molt temps.

Com no podia ser d’una altra manera, la nova aplicació s’ha adaptat als nous temps digitals i és més usable, funcional i responsive, és a dir, que es pot utilitzar des de qualsevol navegador. La novetat destacada és que el sistema és compatible també per  als  usuaris  de  Mac.  La  navegació  s’ha  simplificat i gairebé totes les funcionalitats estan operatives des de qualsevol dispositiu mòbil. Altres canvis introduïts són l’elecció de la posició del segell o la possibilitat de fer el pagament en  línia. Cal recordar que aquest servei està certificat per la ISO 9001:2015 de gestió de la qualitat i els processos que porta a terme estan subjectes a millores contínues.

Per a l’administració, una de les millores més significatives és que els documents generats a través de l’aplicació incorporen una marca lateral que facilita la comprovació de l’autoria dels projectes. Aquesta marca inclou la data de registre, el nom de l’autor, el número de membre i un codi de verificació de setze dígits. A través d’una URL i el codi de verificació, els tècnics de l’administració i qualsevol persona poden accedir a les dades generals del document i de l’autor.

Recentment, s’ha signat un conveni amb l’Administració Oberta de Catalunya per posar a disposició dels ajuntaments i les administracions públiques de Catalunya que ho sol·licitin, la possibilitat de descarregar els documents certificats o visats pels nostres enginyers. Un pas més de cara a facilitar i agilitzar la tramitació d’expedients. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.