La nova escuma de poliuretà de Basf, distingida amb el DAU 17/104 de l'ITeC

L'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC) ha atorgat el Document d'Adequació a l'Ús (DAU) 12/104 a Basf Española SL per l'Elastospray LWP 1672/1: IsoPMDI 92140. Es tracta d'un sistema d'escuma de poliuretà bicomponent de cel·la tancada que s'aplica in situ en obra nova i rehabilitació per a l’aïllament tèrmic i per tal d'aconseguir una millor impermeabilització de la façana.

Aquest producte, que es fabrica a la planta que té l'empresa a Rubí, constitueix una nova generació d'escumes Elastospray amb agent d'expansió d'ultra baix potencial d'escalfament global i està format per dos components. D'una banda, l'Elastospray LWP 1672/1 consisteix en una barreja de poliols, contenint catalitzadors, estabilitzants, ignifugants i HFO (hidrofluoro-olefina), com a agent d'expansió innovador, aquest component no conté HCFC ni HFC. D'altra banda, l'IsoPMDI 92140 es compon d'MDI (Difenilmetà-diisocianat). Un cop aplicats els dos elements per projecció amb la maquinària adequada, aquests components formen una escuma rígida i contínua de cel·la tancada adherida sobre tota la superfície aplicada.

L'acte institucional de lliurament del Document d'Adequació a l'Ús (DAU) 12/104 va ser el passat 24 de maig en el marc del Barcelona Building Construmat, que va tenir lloc a Fira Barcelona, concretament a l'estand de Basf. El director de l'ITeC, Francisco Diéguez, va ser l'encarregat de lliurar la certificació al director general de Basf Española SL, Carles Navarro.

El DAU és un document que expressa una opinió favorable de les prestacions d'un producte o sistema constructiu innovador en relació als usos previstos i a les solucions constructives definides, en l'àmbit de l'edificació i de l'enginyeria civil.  El Document d'Adequació a l'Ús l'elabora i atorga l'ITeC, com a organisme autoritzat per a la concessió d'aquest document, en tant que avaluació tècnica de la idoneïtat de productes o sistemes innovadors.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.